Sport Centar

Petev: Promijenili smo sistem jer smo golove primili kao mala djeca, svi mi radimo za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici savladala Finsku sa 3:2 i napravila veliki korak ka osvajanju prvog mjesta.

Petev: Promijenili smo sistem jer smo golove primili kao mala djeca, svi mi radimo za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici savladala Finsku sa 3:2 i napravila veliki korak ka osvajanju prvog mjesta.

Utakmicu je za BHT1 komentarisao selektor Ivaylo Petev.

“Ovo je najgori termin za igrati, 15 dana je njima sigurno bilo teško i normalno da su bili i nervozni. Što se tiče utakmice, ja ne mogu biti sretan samo zbog tri situacije i što smo primili jeftine golove. U prvom dijelu smo imali 5-6 zicera, a zabili samo jedan gol. Finska je dobra ekipa i sretni smo da smo uzeli tri boda”, rekao je Petev, a potom odgovorio na pitanje o greškama u zadnjoj liniji.

“Jeste, naravno. Tu smo bili problematični. Dennis je igrao dvije zaredom utakmice, Anelu je bila četvrta i bio je dogovor da u drugom poluvremenu krenemo s tri stopera.”

Zahvalio je navijačima na podršci

“Podržavali su nas 90 minuta i svaka čast. Mi i igrači radimo za Bosnu i Hercegovinu, gledamo u jednom pravcu. Nekada imaš dobre rezultate, nekada ne, ali mi radimo za Bosnu i Hercegovinu.”

“Ima nekih igrača kojima nisam dao priliku i jako mi je žao. Nisam ja za to da zovnemo toliko igrača, a neke ostavimo vani, ali morali smo zvati više igrača zbog mnogo utakmica. “

Na poluvremenu je Petev odlučio promijeniti sistem i zaigrati 3-5-2, što se ispostavilo pogotkom.

“Promijenili smo sistem jer smo primili dva gola kao mala djeca. Igrali smo 3-5-2, osvojili tri boda i idemo dalje. Kasnili smo malo s izlascima na igrače i davali smo im priliku da izađu. Naravno da radimo na svim segmentima, ali mogli smo vježbati samo prije prve utakmice, poslije smo samo mogli analizirati. Svaka čast igračima”, rekao je Bugarin i dodao:

“Svaka utakmica koju pobijediš daje ti samopouzdanje i vjetar u leđa. Davno sam govorio puno stvari i sada se to vraća jedno po jedno.”

Na konferenciji za medije je potom rekao da se ni u jednom trenutku nije pokajao što je došao u BiH.

U nijednom trenutka se nisam pokajao što sam sjeo na klupu BiH. Imam igrače iza sebe i to mi je najbitnije”, rekao je Petev i poslao poruku navijačima koju je najavio još u Crnoj Gori.

“Ja, moj stručni štab i igrači radimo od prvog dana radimo za Bosnu i Hercegovinu. Sada počinjemo praviti i rezultate.”

fudbalska reprezentacija bihivaylo petev
KOMENTARI