Sport Centar

Petev: Nemam novih informacija o Kruniću, biće promjena u ekipi jer nam fali nekoliko igrača

Večeras je na Bilinom polju u Zenici održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Petev: Nemam novih informacija o Kruniću, biće promjena u ekipi jer nam fali nekoliko igrača

Večeras je na Bilinom polju u Zenici održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Selektor je na startu obraćanja javnosti odgovorio na pitanje o izostanku Radeta Krunića.

“Što se toga tiče nemam novih informacija. Obnovila mu se stara povreda i u ponedjeljak je primio injekciju. Siguran sam da su svi ostali igrači spremni. U posljednjim danima je sve bilo pod kontrolom. Siguran sam da će svi dati svoj maksimum kako bismo došli do tri boda, a svima je poznato koliko nam ti bodovi znače”, rekao je Petev.

Na pitanje koliko će povrede igrača uticati na sastav ekipe Petev je odgovorio:

“Biće promjena u ekipi jer nam nedostaje nekoliko igrača. To će biti prilika za druge igrače da pokažu kvalitet. Ko će sutra startati, to ćemo objaviti dva sata pred utakmicu. Kad je u pitanju Crna Gora, to je jaka reprezentacija. Imaju dosta iskusnih igrača koji mogu donijeti prevagu, ali vjerujem u naš tim. Psihološki aspekt je takođe veoma bitan, ne smijemo gubiti glavu kao u nekim situacijama ranije. Moramo biti hladni da odigramo svih 90 minuta na visokom nivou. Cijenimo i poštujemo protivnika, ali najviše me zanima kako ćemo mi igrati.”

Džeko je dodao da su svi igrači svjesni važnosti predstojeće utakmice:

“Dobro se radilo i treniralo. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji da sami odlučujemo o plasmanu u grupi, na svom stadionu i pred svojim navijačima. Znamo šta nam sutrašnja pobjeda može donijeti. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje u zadnje vrijeme na kojem se osjeća baš pozitivna energija. Imali smo ranije dosta negativne, ne znam zbog čega. Ekipa je napravila dobre rezultate, sutrašnji rasprodani stadion i sretniji novinari pred nama ovdje to dokazuju. I kad je teško u ovoj ekipi s dosta mladih igrača, ta pozitivna energija će dosta pomoći. Mnogo će nam značiti i podrška sa tribina”, istakao je kapiten Zmajeva.

Dijamant se osvrnuo i na prethodni meč sa Crnom Gorom:

“Utakmica je bila generalno teška. Kad je u pitanju moj individualni performans, nisam bio na 100% nivou, ali je ekipa odigrala dobro i kontrolisali smo utakmicu sve do nesretno primljenog gola. Imali su i oni neke šanse tako da je rezultat bio najrealniji. I Crnogorci imaju šansu još uvijek da budu prvi u grupi, očekujem da budu ofanzivniji ali sigurno je da neće biti lagano. Lično se osjećam mnogo bolje fizički danas nego u Podgorici”, dodao je Džeko.

Naši reprezentativci će večeras u TC NS/FS BiH u Zenici odraditi trening.

edin dzekofudbalska reprezentacija bihivaylo petev
KOMENTARI