Sport Centar

Petev: Ključna stvar sutra će biti naše jedinstvo, da su sve povrede zaliječene – nisu, ali…

U Zenici je danas održana konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju sutra očekuje nova utakmica Lige nacija.

Petev: Ključna stvar sutra će biti naše jedinstvo, da su sve povrede zaliječene – nisu, ali…

U Zenici je danas održana konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju sutra očekuje nova utakmica Lige nacija.

Ugostit će Zmajevi selekciju Finske, a pobjedom bi napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u našoj grupi.

Javnosti se obratio selektor Ivaylo Petev, koji je na početku odgovorio na pitanje o mogućem “flasteru” na Temmu Pukkija, koji posljednjhi godina zadaje nevjerovatne probleme našem timu.

“Uvijek kada imaš igrača u 16 metara on mora biti pokriven. Siguran sam da će moomci dati sve od sebe sutra”, odgovorio je kratko Petev, a potom je govorio o destrukciji protivničkih napada.

“Ne ovisi samo to od veznog reda. Kada se branimo, prvi naš odbrambeni igrač je napadač, a kada gradimo napad prvi ofanzivni igrač je golman. Moramo biti čvrsti i kompaktni.”

Na izjavu Finaca da očekuju da će BiH igrati isto kao i ranije, te da nema iznenađenja, Petev je odgovorio:

“Imamo puno utakmica jedni protiv drugih, a ključna stvar će sutra biti naše jedinstvo jer imamo kvalitet da riješimo utakmicu u našu korist. Najbitnije mi je da zalaganje bude na nivou.”

Strijelci za Zmajeve su u posljednjim mečevima uglavnom bili mlađi igrači, a na pitanje je li to i veći dobitak od osvojenih pet bodova, Petev je kazao:

“Nisam to jednom izjavio. Većina su mladi igrači, naravno da svaki griješi, ali jednog dana će to biti jako dobri igrači. Svaki igrač je tu da odradi svoj posao i meni je drago da svi pokušavaju iskoristiti svoju minutažu, a tako će biti i sutra nadam se. Svaka utakmica je novo iskustvo, a svaki gol novo samopouzdanje.”

Igra Matea Sušića u Podgorici nije izgledala najbolje.

“Nije samo Sušić imao probleme. Takve probleme je imalo još par igrača, vodim računa o tome i obzirom na to koliko je on pauzirao odigrao je solidno u defanzivi. U napadu smo tu izgubili, ali mislimo na to i vrlo vjerovatno da on sutra neće startati”, kaže Petev.

O zdravstvenom biltenu ekipe je Petev rekao:

“Da su sve povrede zaliječene – nisu. Imamo trening u 20 sati, imamo male probleme, ali mislim, obzirom na važnost utakmice, pokušat ćemo da svi budu u kadru.”

Nada se Petev boljoj realizaciji naših igrača, kao i ispunjenim tribinama sutra na Bilinom polju.

“Mislim da smo stvorili dosta šansi, a zabili smo malo golova. Svaka utakmice nije slična. Nadam se da sutra možemo stvoriti tri šanse i zabiti tri gola. Naravno da očekujem mnogo navijača i mene veseli taj veliki interes. Nadam se da ćemo sutra usrećiti sve one koji budu na Bilinom polju”, zaključio je Petev.

Utakmica BiH – Finska igra se u utorak od 20.45h.

fudbalska reprezentacija bihivaylo petev
KOMENTARI