Sport Centar

Pašalić: Kad vidimo tabelu možemo biti u zabludi, njihov trijumf protiv Sparsa nam je znak za oprez

U 16. kolu Prvenstva BiH u nedjelju s početkom u 17:00 sati, sarajevska Bosna Royal u Skenderiji dočekuje ekipu KK Kakanj.

Pašalić: Kad vidimo tabelu možemo biti u zabludi, njihov trijumf protiv Sparsa nam je znak za oprez
FOTO: Facebook/KK BOSNA

U 16. kolu Prvenstva BiH u nedjelju s početkom u 17:00 sati, sarajevska Bosna Royal u Skenderiji dočekuje ekipu KK Kakanj.

Pred sutrašnji duel su govorili trener Bosne Ahmet Pašalić i prvotimac Miloš Grubor.

“Kada pogledamo tabelu i vidimo poziciju ekipe Kakanj, možemo biti u velikoj zabludi. Ekipa Kaknja vrijedi dosta više od 3 pobjede koje trenutno imaju i sa moje strane imaju potpuni respekt. Povrede ih nisu zaobišle u dosadašnjem dijelu sezone, tako da je trener Šabić često bio prinuđen igrati sa desetkovanim sastavom. Napomenuo bih da trener Šabić radi dobar posao, super vodi ekipu, može se uočiti ta energija koja ih tjera naprijed i da nema odustajanja. Kad im je bilo najteže, desetkovani su se skupili i dobili Sparse kući, što nama mora biti veliki znak za oprez”, istakaao je Pašalić, koji je nastavio hvaliti Kakanjce.

“Znamo da protiv nas imaju pun roster, uz novajliju Rossa, koji je imao 10ak dana da se privikne na njihov sistem. Ekipa sa dosta individualnog kvaliteta i školski primjer ekipe koju, ako podcijenite, možete imati puno problema.”

Istakao je Pašalić i da je za pobjedu potrebno dati 100% mogućnosti, te da je prednost njegovog tima svakako domaći teren.

“Mi ako želimo pobijediti utakmicu, ništa manje od 100 % naših mogućnosti ne smijemo pružiti. Igramo na domaćem terenu. Na našem terenu moramo napraviti takav ambijent da se mi pitamo, a to možemo samo napraviti ako budemo imali maksimalan fokus na defanzivna pravila i uz agresivnost i energiju, onda smo na pravom putu”, zaključio je Pašalić.

Miloš Grubor je svjestan da bi nova dva boda mnogo značila Bosni.

“Iza nas je dobra utakmica i pobjeda u Kupu. U nedjelju nam dolazi ekipa Kaknja, atmosfera je odlična i samo od nas zavisi da li ćemo uspjeti upisati nova 2 boda koja bi nam sigurno značila za nastavak. Igramo na našem terenu i dat ćemo sve od sebe da upišemo novu pobjedu”, rekao je Miloš Grubor.

Utakmicu možete pratiti putem linka na YouTube stranici KSBiH.

ahmet pasalickkbosnaroyalkkkakanjmilos grubor
KOMENTARI

KOMENTARI