Sport Centar

Partizan stavio svoje igrače na raspolaganje Pešiću, ali zabranio Grku da igra za reprezentaciju

Grčki košarkaš Ioannis Papapetrou otkrio je medijima iz svoje zemlje da mu Partizan nije dozvolio da igra u novembarskom "prozoru" kvalifikacija za reprezentaciju.

Partizan stavio svoje igrače na raspolaganje Pešiću, ali zabranio Grku da igra za reprezentaciju

Grčki košarkaš Ioannis Papapetrou otkrio je medijima iz svoje zemlje da mu Partizan nije dozvolio da igra u novembarskom “prozoru” kvalifikacija za reprezentaciju.

Grčka se takmiči u grupi I sa Srbijom i morat će bez pomoći Papapetroua da “izađe na kraj” sa Latvijom i Belgijom.

“Nažalost, neću biti u reprezentaciji. Odluka mog tima je da ne pusti nikoga osim srbijanskih igrača. To je nešto oko čega ne možemo da zauzmemo stav. To je čudna situacija zbog koje smo svi tužni. Nemam šta više da kažem na tu temu… Nadam se da će u budućnosti situacija biti drugačija i da ću igrati u sljedećem prozoru za Grčku”, rekao je Papapetrou za Eurohoops poslije utakmice Olympiakosa i Partizana.

Istoj temi Željko Obradović nije želio da pridaje mnogo značaja i na konferenciji za medije je kratko rekao da je on “samo trener” i da je to situacija koju rješavaju Košarkaški savez Grčke i Partizan, ali nije dugo trebalo da Papapetrou objavi grčkim medijima da selektor Dimitris Itoudis neće moći da računa na njega.

Podsjetimo, Partizan je stavio na raspolaganje srbijanskom selektoru Svetislavu Pešiću sve svoje “domaće igrače”, ali zbog povrede za državni tim neće moći da igra Balša Koprivica koji je povrijeđen. Pozvani su Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

ioannis papapetroukkpartizan
KOMENTARI