Sport Centar

Osim priznao da dvojica novajlija nisu u formi, Haskić poručio: Za većinu je ovo velika promjena

Fudbaleri Veleža nalaze se na Kupresu, gdje obavljaju glavni dio priprema za predstojeću sezonu.

Osim priznao da dvojica novajlija nisu u formi, Haskić poručio: Za većinu je ovo velika promjena

Fudbaleri Veleža nalaze se na Kupresu, gdje obavljaju glavni dio priprema za predstojeću sezonu.

Rođeni treniraju pod palicom novog trenera Amara Osima, a s ekipom su trojica novajlija – Đorđe Pantelić, Frane Ikić i Jovan Blagojević.

Osim je u izjavi za zvanični Youtube kanal Veleža priznao da posljednja dvojica nisu u najboljoj formi. Ipak, očekuje da brzo dostignu pravi nivo iste.

“Nemamo povrijeđenih što može biti znak da se ništa nije radilo, a može biti i znak da su igrači došli spremni i da paze šta rade. To je najvažnije od svega, a treninzi nisu bili baš najlakši. Imamo lijepo vrijeme, pretpostavljam da je u Mostaru sada drugačije, kao i u ostatku zemlje. Zasad ispunjavamo zacrtano”, rekao je Osim.

Potom je odgovorio na pitanje o Blagojeviću, koji je posljednje pojačanje Rođenih.

“Nije ni blizu forme kao ostali igrači, koji su trenirali devet dana, ali znajući njega i njegovu karijeru, gdje nije imao povreda i uvijek bio fit, neće mu dugo trebati da se vrati na normalan nivo. Nadamo se da će nam dati ruke. Pantelić i Ikić su se uklopili, ali Ikić je imao povredu leđa i nije baš u najboljoj kondiciji. Ja sam ga ranije trenirao i dečko je radan, te vjerujem da će brzo doći u normalnu formu”, dodao je Osim.

Napadač Veleža Nermin Haskić priznao je da većina igrača nije navikvnuta na način treninga koji nameće Osim.

“Za većinu igrača je ovo stvarno velika promjena jer su bili s Dudićem nekoliko godina. Normalno da su sada to neki novi zahtjevi, a iz treninga u trening se navikavamo na to. Dosta se traži pas igra na dva dodira i igrači su to prihvatili. Iz treninga u trening sve će to biti bolje”, rekao je Haskić.

amar osimfkveleznermin haskic
KOMENTARI