Sport Centar

Omladinska rukometna liga FBiH – jug: Bosna slavila nakon preokreta, ubjedljiv trijumf Sedmerca

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo Omladinske rukometne lige FBiH - jug, među kojima i nekoliko izuzetno zanimljivih duela, a najzanimljivije je bilo u Visokom.

Omladinska rukometna liga FBiH – jug: Bosna slavila nakon preokreta, ubjedljiv trijumf Sedmerca

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo Omladinske rukometne lige FBiH – jug, među kojima i nekoliko izuzetno zanimljivih duela, a najzanimljivije je bilo u Visokom.

Tamo je ekipa Igmana iz I. Ilidže protiv domaćina na poluvremenu imala prednost od tri gola razlike, a rezultat je glasio 13 – 16. Ipak do kraja meča visočaci su uspjeli preokrenuti rezultat i slaviti rezultatom 26 – 23.

Posebno se istakao domaći igrač Bakir Brkić koji je postigao 10 pogodaka. Zanimljivo je bilo i u Briješću na utakmici između domaće ekipe Briješća i gostujućeg Olimpika gdje su domaćini slavili sa samo jednim golom razlike, a odluka je pala u posljednjem napadu.

Također neizvjesno je bilo u utakmici između Sedmerca i Veleža koja je završena rezultatom 20 – 18, a opet je dominirao igrač Veleža, Hamza Kreso sa 11 postignutih golova.

Rezultati generacija 2008 i mlađi:

1. Briješće – Olimpiko 24 – 23

2. Bosna V – Igman I.Ilidža 26 – 23

3. Sedmerac – Velež 44 – 6

Na tabeli vodi ekipa Briješća sa 6 bodova, ispred ekipa Sedmerca i Bosne Visoko sa po 5 bodova.

Rezultati generacija 2006 i mlađi:

1. Radnički – Goražde 35 – 23

2. Briješće – Olimpiko 20 – 16

3. Sedmerac – Velež 20 – 18

Najbolje su ekipe Radničkog i Bosne Visoko sa po 6 osvojenih bodova.

Naredni vikend mladi rukometaši će odmarati, a nastavak Omladinske rukometne lige FBiH – jug zakazano je za 3. i 4.12.22.

omladinska rukometna liga fbih jug
KOMENTARI