Sport Centar

Ognjen Koroman podnio ostavku u bh. klubu, okreće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu

Ognjen Koroman, dosadašnji šef stručnog štaba Fudbalskog kluba “Tekstilac”, podnio je ostavku na ovu funkciju i u narednom periodu okrenuće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu i traženju aranžmana u toj zemlji, piše Derventa Caffe.

Ognjen Koroman podnio ostavku u bh. klubu, okreće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu

Ognjen Koroman, dosadašnji šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Tekstilac, podnio je ostavku na ovu funkciju i u narednom periodu okrenuće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu i traženju aranžmana u toj zemlji, piše Derventa Caffe.

Proslavljeni reprezentativac Srbije i Crne Gore u Derventi je proveo godinu dana, tokom kojih je obavljao funkcije sportskog direktora, da bi veći dio jesenje polusezone bio prvi trener derventskog prvoligaša.

“Osnovao sam menadžersku agenciju sa prijateljem iz Beograda i već smo ugovorili transfere nekoliko igrača Rusiju predstojećeg prelaznog roka, konkretno u FK “Krila Sovjetov”, a uskoro završavamo ozbiljan transfer jednog našeg fudbalera u moskovski “CSKA”. Želim da iskoristim dobre kontakte i veze sa ljudima iz ruskog fudbala i cilj mi je i da preuzmem neki ruski klub kao trener”, kaže Koroman, koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo u Rusiji.

Krojače je preuzeo sa 2 osvojena boda nakon šest kola, a ekipu je potom vodio kroz 11 prvenstvenih kola osvojivši ukupno 12 bodova, što je, kako smatra, maksimum sa nedovoljnim budžetom koji FK Tekstilac ima na raspolaganju.

“Ovaj grad zaslužuje prvoligaša, a ako to i želi, moraće se izdvojiti dosta više novca jer ova liga nije ni malo jeftina. Teško se nositi sa ekipama koje imaju duplo veći budžet i sa tim kvalitetnije igrače koji donose prevagu. Ipak, nikom nismo bili lagan protivnik. Klub sa kolikom tolikom pomoći Grada Dervente i sve malobrojnijim privrednicima opstaje na ovom nivou, ali ne vjerujem da može više od borbe za opstanak”, ocjenjuje Koroman, prenosi Derventa Caffe.

Sa druge strane pozitivnim smatra afirmaciju mladih izdanaka Omladinskog pogona FK Tekstilac.

“Zadovoljan sam jer su za vrijeme mog mandata u punom kapacitetu zaigrali mladi biseri derventskog fudbala, prije svih Kušljić i Ignjić, za koje već postoji i interesovanje većih klubova. Klub ima dobre uslove za rad i bilo bi dobro da se što prije se završe radovi na novim prostorijama kako bi uslovi bili i bolji”, ističe Koroman.

Koroman se na kraju zahvalio upravi kluba na korektnoj saradnji, ističući da je stekao mnogo prijatelja u Derventi, te zaželio puno uspjeha klubu i svim sportskim radnicima u daljem radu.

Uprava kluba se zahvalila dosadašnjem treneru na uloženom trudu i radu.

“Ognjen Koroman je svojim znanjem i reputacijom doprinio razviju i promociji kluba, te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na tome i želimo sve najbolje u daljoj menadžerskoj i trenerskoj karijeri”, kažu u upravi FK Tekstilac.

fktekstilacognjen koroman
KOMENTARI