Sport Centar

Odlična utakmica u Zenici sa dosta prilika, Tuzla City vodi protiv Sarajeva golovima Mehidića i Mišića

Odličnu utakmicu mogu gledati navijači na stadionu Bilino polje, ali i oni pored TV ekrana.

Odlična utakmica u Zenici sa dosta prilika, Tuzla City vodi protiv Sarajeva golovima Mehidića i Mišića

Odličnu utakmicu mogu gledati navijači na stadionu Bilino polje, ali i oni pored TV ekrana.

Čeliković je u šestoj minuti vratio loptu Fejziću pod pritiskom Adnana Džafića, u zadnjem momentu je golman Tuzla Cityja stikao ispred Asmira Suljića, početak utakmice je donio pritisak fudbalera Sarajeva.

Dva kornera je u minuti imala ekipa Tuzla Cityja gdje je nakon drugog kornera Nukić ubacio loptu Hrkač bio bolji u skoku od Drobarova vratio je loptu na peterac gdje je Mehidić se najbolje šnašao i loptu poslao u mrežu Dizdarevića za 0:1.
Mehidić je nakon gola dobio žuti kartin radi skidanja dresa.

Samo minut poslije Džafić se našao ispred Fejzića ali je lopta otišla u korner, već u narednom napadu Coulibaly se našao ispred Dizdarevića ali je i njegova lopta završila u koreneru. Odlična utakmice na početku meča, sa dosta prilika na obje strane.

Mešinović je pokušao sa 25 metara, međutim loš je to šut bio, a imao je boljih rješenja iz te situacije. Na drugoj strani Kapić je sjajno proigrao Mulahusejnovića, bez neke velike šanse.

Coulibaly je napravio prekršaj na sredini terena, gdje je zaradio i žuti karton.

Čirjak je oprobao svoj šut u 20. minuti, ni on nije bio precizan. Drobarov je u kontranapadu oborio Nukića pa je i on zaradio žuti karton. Za 25. minuta Tuzla City je izveo čak šest kornera.

Mišić je u 27. minuti pokušao sa vrha šesnaesterca, ali pogodio jednog igrača Sarajeva u odbrani.
Čirjak se našao u dobroj pozicij za šut u 33. minuti, Čeliković mu se ispriječio. Na drugoj strani Mešinović je pokušao sa dvadesetak metara ali je lotpta otišla preko gola.

Sjajno je Coulibaly prošao u 35. minuti koji je ušao u šesnaesterac, međutim loše je šutirao iz dobre prilike za Tuzla City. Čirjak je u 37. minuti poslao odličnu loptu za Džafića, koji nije uspio dobro šutirati.

U 43. minuti ponovo aktivni Colibaly ovaj put prolazi po desnoj strani, pobjegao je Tomaševiću koji ga je oborio u šesnaestercu, a sudija Mateo Musa je pokazao na bijelu tačku. Tomašević je zaradio i žuti karton.

Petar Mišić je izveo jedanaesterac i bio je siguran za 0:2. To je bio rezultat na poluvremenu.

fksarajevotuzlacity
KOMENTARI