Sport Centar

Odlična fizička sprema najboljih sudija: Sarajlije položile FIFA test, Bilbija na čekanju

Proteklog vikenda u Sarajevu je održano testiranje za FIFA sudije, a njemu su prisustvovali Irfan Peljto i Haris Kaljanac, dok Luka Bilbija nije bio obavezan da se pojavi na ovom testiranju.

Odlična fizička sprema najboljih sudija: Sarajlije položile FIFA test, Bilbija na čekanju

Proteklog vikenda u Sarajevu je održano testiranje za FIFA sudije, a njemu su pristupili Irfan Peljto i Haris Kaljanac, dok Luka Bilbija nije bio obavezan da se pojavi na ovom testiranju.

Nedim Čović, licencirani fitness instruktor, posredstvom Nogometnog saveza BiH od svjetske fudbalske asocijacije je dobio zadatak da izvrši testiranje bh. sudaca koji bi u narednom periodu trebali nositi FIFA značke.

Podsjetimo, u ovoj godini FIFA grb na svojoj opremi će nositi Irfan Peljto, Haris Kaljanac i Luka Bilbija, koji su zamijenili Admira Šehovića i Dragana Petrovića.

Na testiranju koje je održano u subotu, Peljto i Kaljanac su pokazali da su u dobrom fizičkom stanju te su oba perfektno položili test fizičke spreme koji je pred njih postavila FIFA.

Kada je u pitanju Luka Bilbija, i dalje nije poznato kada će on obaviti ovo testiranje, obzirom da sudije koje su u trećoj kategoriji još uvijek nisu obavezne da prođu ove testove.

fifaharis kaljanacirfan peljtoluka bilbija
KOMENTARI

KOMENTARI