Sport Centar

Odbijena ponuda Arsenala od 80 miliona eura za najboljeg strijelca italijanske Serije A

Lokalni toskanski list "Corriere Fiorentino" prenosi dešavanja iz kluba sa stadiona Artemio Franchi – Fiorentina pregovara sa potencijalnim kupcima o prodaji srbijanskog napadača Dušana Vlahovića, ali za Beograđanina traži visoku cijenu. Prema navodima KF, ljubičasti su odbili ponudu londonskog Arsenala od 80 miliona eura za mladog golgetera.

Odbijena ponuda Arsenala od 80 miliona eura za najboljeg strijelca italijanske Serije A

Lokalni toskanski list “Corriere Fiorentino” prenosi dešavanja iz kluba sa stadiona Artemio Franchi – Fiorentina pregovara sa potencijalnim kupcima o prodaji srbijanskog napadača Dušana Vlahovića, ali za Beograđanina traži visoku cijenu. Prema navodima CF, ljubičasti su odbili ponudu londonskog Arsenala od 80 miliona eura za mladog golgetera.

Arsenal je navodno ozbiljno “zagrizao” i voljan je potrošiti još veću sumu na trenutno vodećeg strijelca Serije A.

Italijanski Tuttomercato ranije je je navodio da Vlahovića želi i Arsenalov lokalni rival Tottenham, ali da londonski Spursi imaju budžet za Vlahovića od 70 miliona eura.

Vlahovićev ugovor ističe na ljeto 2023. godine, a već je poznato da 190 centimetara visoki lijevonogi napadač neće nastaviti saradnju sa Fiorentinom, čiji je član od 2018. godine i transfera iz Partizana.

Srbijanski napadač blista u tekućoj sezoni, 21-godišnjak je na 15 utakmica postigao 12 golova i imao 3 asistencije.

arsenaldusan vlahovicfiorentina
KOMENTARI