Sport Centar

Očekuje se da prijedlog bude prihvaćen: FIFA razmatra promjenu termina početka SP

Svega nešto više od tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva FIFA navodno ozbiljno razmatra dvije kapitalne promjene - datum i utakmicu otvaranja.

Očekuje se da prijedlog bude prihvaćen: FIFA razmatra promjenu termina početka SP

Svega nešto više od tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva FIFA navodno ozbiljno razmatra dvije kapitalne promjene – datum i utakmicu otvaranja.

Prema sadašnjem rasporedu Svjetsko prvenstvo u Kataru otvara se u ponedjeljak 21. novembra utakmicom Senegala i Nizozemske, međutim FIFA prema navodima argentinskog Olea razmišlja o pomicanju tog termina na dan ranije, dakle u nedjelju 20. novembra.

Tog dana prvu bi (i jedinu) utakmicu Mundijala trebali igrati domaćin Katar i Ekvador, koji se nalaze u istoj grupi kao Senegal i Nizozemska. Ostatak rasporeda ostao bi nepromijenjen.

Konačna je odluka na FIFA-inu Vijeću, no očekuje se da će prijedlog biti prihvaćen. Takva bi odluka, uostalom, bila logična jer se u zadnjih nekoliko izdanja uvriježilo da svjetska prvenstva otvaraju domaćini, pa je stoga čudno zašto ovakav raspored (dakle, s utakmicom Katar – Ekvador kao prvom) nije bio donesen odmah nakon izvlačenja grupa.

fifasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI