Sport Centar

Obavljena prozivka Konjuha: Stigao bivši kondicioni trener košarkaških Zmajeva, novo ime i među igračima

Sinoć je u Živinicama održana prozivka rukometaša Konjuha, koja je označila početak priprema za drugi dio sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH.

Obavljena prozivka Konjuha: Stigao bivši kondicioni trener košarkaških Zmajeva,  novo ime i među igračima

Sinoć je u Živinicama održana prozivka rukometaša Konjuha, koja je označila početak priprema za drugi dio sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH.

Odmor rukometaša Konjuha je trajao sedam dana kraće kako bi se oni što adekvatnije pripremili za naredni dio sezone u kojem će Konjuh igrati i Premijer ligu i Kup BiH, a nekoliko je zanimljivih novosti s ove prozivke.

Prva je ta da je Konjuh angažovao nekadašnjeg kondicionog trenera košarkaške reprezentacije BiH Edina Užičanina, profesora za kojeg u Živinicama vjeruju da će svojim znanjem, obrazovanjem i praksom u ovom dijelu itekako pomoći njihovim igračima.

Obavljena su testiranja igrača te će se na osnovu toga formirati pojedinačni i kolektivni program priprema.

Ekipa je također dobila i pomoćnog trenera a taj posao će obavljati iskusni Mirko Marčeta. Jedno novo ime je i među igračima, a Konjuh je pojačao lijevi bek Samid Mekić. Samid je rođen u Pljevlju u Crnoj Gori 1999 godine. Prethodno je nastupao u Makedoniji za ekipu RK Struga.

Prva zvanična utakmica Konjuh čeka 13.02. kada u okviru prvog kola Kupa BiH dočekujemo ekipu RK Derventa a sedam dana kasnije 20.02. u goste u Živinice dolazi lider prvenstva i jesenji šampion ekipa RK Sloga Doboj u okviru 16. kola PLBiH.

edin uzicaninrkkonjuhsamid mekic
KOMENTARI

KOMENTARI