Sport Centar

Nurkić dobio priznanje SBF: Najbitnije je pokazati svijetu adute, reforme moraju doći

I ove godine na Sarajevo Business Forumu (SBF) dodijeljena su prestižna priznanja – "Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

Nurkić dobio priznanje SBF: Najbitnije je pokazati svijetu adute, reforme moraju doći

I ove godine na Sarajevo Business Forumu (SBF) dodijeljena su prestižna priznanja – “Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

Na osnovu ocjene stručnog žirija, nagrade “Sarajevo Business Bridge Awards” su uručene dobitnicima na svečanoj ceremoniji u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Jedan od dobitnika je i najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, još uvijek aktuelni član NBA ekipe Portland Trail Blazers.

Juka je nagrađen za promociju Bosne i Hercegovine i dodijeljena mu je nagrada u kategoriji BH brand ambassador/ambasador Bosne i Hercegovine.

“Veoma je važno za cijelu BiH da se ulaže da bi građani imali sigurnost i mogućnost. Nadam se da će država nešto uraditi po tom pitanju jer reforme moraju doći. Najbitnije je pokazati svijetu adute i bogatstva koja posjedujemo. Mislim da je naš najbolji adut narod, svašta je prošao ali nadamo se najboljem”, rekao je Nurkić nakon što mu je uručena nagrada.

U kategoriji New Business of the Year – Novi biznis/kompanija godine pobjednik je Porto Montenegro – Boka Place. Nagrada za Business of the Year – Biznis/kompaniju godine dodijeljena je Ministry of Programming, a Lasta Čapljina je izabrana za Business Move of the Year/Poslovni potez godine.

Social impact Award – Nagrada za društveni uticaj pripala je Filantropskom forumu.

Za Investment of the Year– Poslovnu investiciju godine izabrana je komapnija Eastern Mining d.o.o.

jusuf nurkicsarajevo business forum
KOMENTARI