Sport Centar

Nova posudba: Pjanić dolazi u klub koji će nastupati u Ligi prvaka naredne sezone? 

Interes je pokazao Napoli, koji bi našeg igrača htio na posudbu.

Nova posudba: Pjanić dolazi u klub koji će nastupati u Ligi prvaka naredne sezone? 

Miralem Pjanić, izvjesno je, krajem sezone vratit će se u Barcelonu sa posudbe iz turskog Besiktasa. Također je poznato da se u dresu Blaugrane neće zadržati dugo, jer nije u planovima trenera Xavija Hernandeza. 

Proteklih sedmica i mjeseci špekulisalo se da našeg reprezentativnog veznjaka želi italijanski Inter, ali španski mediji su danas objavili kako je za usluge “Malog Princa” zainteresovan još jedan klub na “Čizmi”. 

Interes je pokazao Napoli, koji bi našeg igrača htio na posudbu. Prema informacijama koje su objavili španski novinari, Napoli nije u stanju u potpunosti otkupiti ugovor Miralema Pjanića, ali bi njegova posudba dijelom rasteretila Barcelonu od plaćanja Pjanićevog ugovora, koji je težak 6 i po miliona eura godišnje. 

Svoj najbolji fudbal u karijeri Pjanić je igrao upravo u Italiji, u Juventusovom dresu koji je odjenuo nakon što se istaknuo igrama za Romu. S devet sezona iskustva igranja u Italiji pred njim je deseta, ali u dresu trećeg kluba ondje. Napoli je obezbjedio plasman u Ligu prvaka naredne sezone, što bi bilo odlično za karijeru Miralema Pjanića.

Pjanić je ove sezone u dresu Bestiktasa imao dosta problema sa povredama, ali je uspio odigrati preko 1800 minuta u svim takmičenjima ove sezone, pri čemu je upisao 4 gola I 6 asistencija . 

barcelonabesiktasmiralem pjanicnapoli
KOMENTARI