Sport Centar

Nogometni savez ZDK: Čelik je pogrešno adresirao odgovorne za izrečene sankcije

Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona izdao je saopštenje.

Nogometni savez ZDK: Čelik je pogrešno adresirao odgovorne za izrečene sankcije

Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona izdao je saopštenje.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, radi istinitog informisanja sportske javnosti u BiH, ovim putem javno reaguje na saopćenje NK Čelik Zenica od 02. 12. 2021.godine u kojem je, slučajno ili ne, pogrešno adresiran eventualni krivac za izrečene sankcije NK Čelik Zenica zbog dešavanja na utakmici 14. kola Druge lige Federacije BIH grupa Centar, NK Čelik Zenica – NK Bosna Visoko.

Kao eventualni krivac za izrečene sankcije označen je Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Disciplinska komisija NSZDK, u čijoj nadležnosti NIJE takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar. U prilog navedenom ističemo da su svi klubovi Druge lige Federacije BiH grupa Centar o nadležnostima, članovima takmičarskih organa i vodstvu takmičenja od strane Nogometnog saveza ZDK obaviješteni 13. 07. 2021.godine.

Izvršni odbor NS Federacije BiH, na sjednici od 07. 07. 2021. god., donio je dvije odluke i to:

Odluku o imenovanju takmičarskih organa Druge lige NS Federacije BiH Centar za takmičarsku 2021/2022. sezonu, u kojoj se za komesara takmičenja za takmičarsku sezonu imenuje Jasmin Memišević (NSZDK), za komesara za suđenje imenuje Salem Kundo (NSBPK) i za disciplinskog sudiju Aldin Avdić (FS Kantona Sarajevo).

Druga Odluka vezana je za sjedište i takmičarske organe Druge lige NS Federacije BiH grupa Centar i to:

  • Komesar za takmičenje je iz NS Zeničko-dobojskog kantona,
  • Komesar za suđenje je iz FS Bosansko-podrinjskog kantona,
  • Disciplinski sudija je iz FS Kantona Sarajevo,
  • Tehnički sekretar je iz NS Zeničko-dobojskog kantona.

U članu 4. navedene Odluke, za obavljanje poslova i zadataka koji proizilaze iz organizacije takmičenja, imenovani su odgovorni Izvršnom odboru NS Federacije BiH, a kontrolu rada organa vršiće nadležne komisije NS Federacije BiH i Sekretarijat za takmičenje NS Federacije BiH, shodno odlukama Izvršnog odbora NS Federacije BiH.

Iz navedenih činjenica jasno je u čijoj je nadležnosti takmičenje Druge lige Federacije BiH grupa Centar, pa ovom prilikom još jednom naglašavamo da se nadamo da adresiranje eventualne krivice na NSZDK nije bilo s namjerom. Iskreno se nadamo da će NK Čelik Zenica, ali i svi ostali klubovi Druge lige Federacije BiH, grupa Centar u budućnosti svoja prava potražiti kod nadležnih saveza, a i da će ti isti organi pokazati profesionalnost i svaki slučaj rješavati nepristrasno u potpunosti poštujući važeće propise N/FS BiH.”

nkceliknogometni savez zdk
KOMENTARI