Sport Centar

NK GOŠK Gabela: Nismo se plasirali u PL, ali ponosni smo na odluku Prvostepene komisije

Nogometni klub GOŠK Gabela nije uspio da se ove sezone plasira u Premijer ligu BiH, pošto je sezonu u Prvoj ligi FBiH okončao iza Igmana - na drugom mjestu.

NK GOŠK Gabela: Nismo se plasirali u PL, ali ponosni smo na odluku Prvostepene komisije

Nogometni klub GOŠK Gabela nije uspio da se ove sezone plasira u Premijer ligu BiH, pošto je sezonu u Prvoj ligi FBiH okončao iza Igmana – na drugom mjestu.

Danas su se oglasili iz kluba iz Gabele, te su istakli da su ponosni jer su dobili licencu za Premijer ligu BiH, što znači da zadovoljavaju sve uslove za igranje elitnog bh. ranga fudbala.

“Na terenu nismo uspjeli izboriti plasman u Premijer ligu, ali ponosni smo na odluku Prvostepene komisije za licenciranje NS BiH.

Naime, naš klub je danas dobio licencu za Premijer ligu, nakon što smo poslali zahtjev za izdavanje iste.

I naredne sezone ćemo igrati u Prvoj ligi FBiH, ali ponosni smo na našu administraciju koja je uradila veliki dio posla kako bi komisija NS BiH danas jednoglasno donijela odluku o izdavanju licence!

Takvu odluku smo i očekivali, s obzirom da NK GOŠK redovno izmiruje sve obaveze, kako prema Savezu, tako i prema službenim licima, nogometašima i svi ostalim uposlenicima kluba, a istovremeno je veliki dio sredstva uložen u infrastrukturu koju posjedujemo.

Nastavljamo je još jače, kvalitetnije i organizovanije, a našim sponzorima i prijateljima kluba te svim navijačima zahvaljujemo na podršci tokom cijele sezone!”, saopćeno je iz NK GOŠK Gabela.

Nema sumnje da će GOŠK i naredne sezone biti u najužem krugu favorita u federalnoj ligi.

nkgoskgabela
KOMENTARI