Sport Centar

Nihad Hodžić, ekspert iz NSBiH: Ako radovi traju duže zbog kvaliteta, onda je to opravdano

Još uvijek se ne nazire kraj radova na zamjeni travnjaka stadiona Rođeni u Mostaru, a jasno je da igrači Veleža neće kročiti na ovaj teren u aktuelnoj polusezoni.

Nihad Hodžić, ekspert iz NSBiH: Ako radovi traju duže zbog kvaliteta, onda je to opravdano

Još uvijek se ne nazire kraj radova na zamjeni travnjaka stadiona Rođeni u Mostaru, a jasno je da igrači Veleža neće kročiti na ovaj teren u aktuelnoj polusezoni.

Radovi su počeli 14. juna, trava je postavljena početkom ovog mjeseca, ali pojavili su se novi problemi jer se sumnja da posao nije odrađen na ispravan način.

Postalo je jasno da se novim mostarski gradski derbi Veleža i Zrinjskog neće igrati u Vrapčićima, a o svemu je za hercegovina.info govorio i ekspert za infrastrukturu iz NSBiH Nihad Hodžić.

Ako je suditi po njegovoj izjavi, plan je da se jedan dio radova (prošivanje) na tri stadiona ostavi tek za proljeće…

“Ono što svim klubovima dajem kažem je to da se ne miješaju kruške i jabuke. Poslovi koje radimo ne smiju se vezivati za određenu utakmicu. Tako klubovi čine medvjeđu uslugu samo sebi. Nije ovo vezano samo za Mostar, nego i za Banja Luku, Tuzlu i druge. Radovi idu svojim tijekom i ono što svima mogu potvrditi je da se pod cijenu svega neće raditi ustupak na uštrb kvalitete. Kada je u pitanju kvaliteta, ako će zbog nje radovi trajati duže, onda to ima opravdanje. Radovi idu dalje i niti jednog trenutka se ne vodimo niti jednom utakmicom”, kaže za Hercegovina.info direktor sektora administracije i ekspert za infrastrukturu u Odjelu za licenciranje NS BiH Nihad Hodžić.

Sve odlazi u proljeće.

“Ulazimo u novembar. Nastojimo završiti Tušanj i Koševo i sve aktivnosti će biti takve da će sve otići u početak proljetnog dijela, u smislu da osiguramo da sačuvamo travnjake da budu u pravoj funkciji. Riskirati kvalitetu zbog jedne utakmice se ne može. Ja sam pristalica toga. Nije vrijedno da se teren ošteti. Bolje je sve ostaviti za proljeće. Nije samo Mostar u pitanju. Privodi se kraju travnjak u Banjoj Luci, a onda idemo prema Mostaru. Na Koševu i Tušnju nastojimo “zatraviti” terene, a da prošivanje ostavimo za proljeće”, dodaje Hodžić, a sada će u klubovima sigurno da se proširi strah da ni na proljeće neće polusezonu početi na svom terenu…

Na pitanje zašto je došlo do kašnjenja radova on kaže:

“U to ne bih govorio. Idemo završiti ono što smo započeli, a o razlozima kašnjenja ne možemo govoriti”, zaključio je Hodžić.

fkveleznfsbihnihad hodzic
KOMENTARI