Sport Centar

Nemaju namjeru da mu ponude novi ugovor: Asmir Begović na kraju sezone napušta Everton

Asmir Begović vjerovatno će napustiti redove Evertona. Pišu to engleski mediji koji naglašavaju da će engleski premierligaš “morati donijeti niz teških odluka u 2023. godini", prenosi Raport.

Nemaju namjeru da mu ponude novi ugovor: Asmir Begović na kraju sezone napušta Everton

Asmir Begović vjerovatno će napustiti redove Evertona. Pišu to engleski mediji koji naglašavaju da će engleski premierligaš “morati donijeti niz teških odluka u 2023. godini”, prenosi Raport.

“I ne mislimo samo na budućnost Franka Lamparda. Šef Toffeesa pod sve većim povećalom nakon niza od šest poraza u osam utakmica u svim takmičenjima”, piše HITC.

Ugovori Yerryja Mine, Toma Daviesa, Androsa Townsenda, Abdoulayea Doucourea, Seamusa Colemana i Salomona Rondona istječu za manje od 12 mjeseci, navodi ovaj izvor.

S obzirom na trenutnu formu, teško je tvrditi da će bilo kome od gore spomenutih biti ponuđeni novi uvjeti.

A čini se da je proces zamjene još jednog igrača koji će biti bez ugovora, 35-godišnjeg golmana Asmira Begovića, već uveliko u toku.

Bivši reprezentativac BiH je bio jedan od rijetkih koji je mogao držati glavu uspravnom nakon poniženja u engleskom Liga kupu. U tom je susretu klub iz Liverpoola je ponižen sa 1:4 protiv Bournemoutha.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je spriječio da rezultat postane još gori.

Međutim, Evertonova potraga za mlađim čuvarem mreže sugerira da će on biti jedna od prvih žrtava dugo očekivanog remonta.

Prema 90Min, u Evertonu su veliki fanovi Bricea Sambe. Ovaj golman (28) trenutno blista u francuskom Lensu. U Evertonu ga planiraju dovesti kao alternativu prvom golmanu Jordanu Pickfordu.

Begović je ove sezone branio u tri meča za Everton. Jednom je čuvao mrežu u engleskoj Premier ligi. Dva puta je branio u Liga kupu. Primio je četiri gola.

asmir begoviceverton
KOMENTARI