Sport Centar

Neizvjesna sudbina reprezentativca BiH: Gojak bio blizu odlaska u Englesku

Budućnost reprezentativca BiH Amera Gojaka u Dinamu trenutno je vrlo nejasna.

Neizvjesna sudbina reprezentativca BiH: Gojak bio blizu odlaska u Englesku

Budućnost reprezentativca BiH Amera Gojaka u Dinamu trenutno je vrlo nejasna.

Gojak je u Dinamo došao 2015. godine, a ugovor s hrvatskim prvakom ima do sljedećeg ljeta pa se u klubu nadaju da i dalje stignu zaraditi na njegovom odlasku. Čačić ga je otpisao, ni ostali u Dinamu ne računaju na njega, ali zasad ga Dinamo nije uspio prodati.

Dinamo bi 25-godišnjeg Gojaka pustio za milion i pol eura. Engleski mediji su danas plasirali vijest da je Gojak trebao doći u Norwich City, ali da mu je transfer propao zbog radne dozvole. Ranije su se kao zainteresirani spominjali Sheffield United i West Bromwich Albion, ali do transfera nikad nije došlo.

Ranije se pisalo da ga žele Inter Miami, Empoli i Salernitana. Što se Dinama tiče, transfer u MLS uopće nije upitan, samo se još ne zna želi li Gojak karijeru nastaviti u Evropi ili pokušati u SAD-u. Inter iz Miamija bi želio dovesti cijeli niz igrača, a jedan od njih je Lionel Messi, koji bi mogao doći po isteku ugovora s PSG-om.

Gojak je u Dinamo stigao u veljači 2015. godine kao slobodan igrač iz Olimpika. Kod Nenada Bjelice bio je na pragu velikog transfera, ali je na kraju u oktobru 2020. godine završio na posudbi u Torinu. Talijani su imali obvezu otkupa njegovog ugovora za 5.5 miliona eura ako odigra 20 utakmica, ali to se nije dogodilo pa se Gojak vratio u Dinamo, u kojem je nedavno upisao 200. nastup.

Tako se Dinamo uskoro rješava još jednog igrača koji je u prvoj momčadi postao višak. Ovog ljeta su Maksimir napustili Bartol Franjić, Petar Stojanović, Komnen Andrić, Iyayi Atiemwen i Marijan Čabraja, a još je niz igrača završio na posudbama.

amer gojakgnkdinamo
KOMENTARI