Sport Centar

Nakon 20 godina karijere: Goran Pandev rekao zbogom fudbalu

Goran Pandev završio je i zvanično igračku karijeru. Legendarni makedonski fudbaler ima 39 godina.

Nakon 20 godina karijere: Goran Pandev rekao zbogom fudbalu

Goran Pandev završio je i zvanično igračku karijeru. Legendarni makedonski fudbaler ima 39 godina.

Praktično cijelu karijeru proveo je u Italji. Samo je tokom sezone 2014/15. nosio dres Galatasaraya.

Nakon raskida ugovora sa Parmom nije bilo ponuda za njega i to je označilo i kraj 20 godina duge karijere, prenosi N1.

“Poslije punih 20 godina, vrijeme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro trinaest godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama iz sezone u sezonu. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo“, rekao je Pandev u intervjuu za Gazzeta dello Sport.

“Cijelo ljeto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram viška, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta“, dodao je.

“Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsjednicima, svim navijačima“, zaključio je Pandev.

Seniorsku karijeru Pandev je počeo u Bjelasici, zatim je nosio dres Intera, Spezije, Ancone, Lazija, pa ponovo Intera. Zatim Napolija, Galatasaraya, Genoe i na kraju Parme.

Prošao je sve selekcije reprezentacije Makedonije, a za seniorski tim nastupio je 122 puta i postigao 38 golova. Krunu reprezentativne karijere doživio je na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Ostat će upamćen i kao igrač koji je postigao prvi gol za Sjevernu Makedoniju na šampionatima Evrope.

goran pandev
KOMENTARI