Sport Centar

Najbogatiji klub na svijetu obara vlastiti rekord za rezervnog golmana? 

Newcastle bi za njegove usluge platio 47,5 miliona eura, čime bi postao najskuplji transfer u historiji Newcastlea.

Najbogatiji klub na svijetu obara vlastiti rekord za rezervnog golmana? 

Dolaskom saudijskog princa Mohameda bin Salmana na čelo Newcastlea, prvi zadatak je bio osigurati opstanak u ligi. Nakon što je cilj ispunjen, čini se da možemo očekivati velika ulaganja ovog ljeta s obzirom da će naredne sezone klub imati puno veće ambicije od borbe za opstanak. 

U zimskom prelaznom roku, Newcastle je potrošlio oko stotinu miliona eura na pojačanja, a sada bi mogli već pola tog novca potrošiti na rezervnog golmana. Naime, na meti Svraka je Dean Henderson koji je za prvi tim Manchestera Uniteda ove sezone upisao samo tri nastupa. 

Newcastle bi za njegove usluge platio 47,5 miliona eura, čime bi postao najskuplji transfer u historiji Newcastlea. Za sada je rekordni onaj Joelintona koji je prije tri godine za 44 miliona eura preselio iz Hoffenheima u Englesku. 

Henderson važi za kvalitetnog golmana, što je i pokazao na posudbi u Sheffield Unitedu, ali u Manchester Unitedu se ne može izboriti za mjesto u prvih jedanaest pored Davida De Gee. U karijeri je upisao i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Engleske.

dean hendersonmanchester unitednewcastle
KOMENTARI