Sport Centar

Nadal nakon poraza na Australian Openu: Imao sam probleme i prije, ali nikad nije bilo ovako

Španac Rafael Nadal u drugom kolu završio je učešće na Australian Openu, uprkos činjenici da je bio aktuelni šampion i prvi nosilac, a poslije poraza od Amerikanca Mackenzija McDonalda u tri seta bio je razočaran nastupom.

Nadal nakon poraza na Australian Openu: Imao sam probleme i prije, ali nikad nije bilo ovako

Španac Rafael Nadal u drugom kolu završio je učešće na Australian Openu, uprkos činjenici da je bio aktuelni šampion i prvi nosilac, a poslije poraza od Amerikanca Mackenzeija McDonalda u tri seta bio je razočaran nastupom.

Nadal je krajem drugo seta pretrpio i povredu zbog koje je tražio i medicinski time out.

Po setovima bilo je 6:4, 6:4, 7:5 za 27-godišnjeg McDonalda poslije nešto manje od dva i po sata tenisa u Rod Laver Areni.

“Mackenzie je igrao odlično, ja sam se borio, ali je on imao potrebne odgovore i zasluženo odnio pobjedu“, rekao je Rafael Nadal.

Povreda?

“U pitanju je bila povreda kuka, koji me je bolio nekoliko dana, ali ništa slično kao danas. Ne znam da li je mišić ili sam kuk, imao sam probleme i prije, bio na tretmanima – ali nikada prije nije bilo ovako. Nisam mogao da se krećem, i dok ne uradim test neću znati šta je. Teško je znati šta je sa mnom – bez opsežnog pregleda – i sve ostalo bi bilo nezahvalno nagađanje. Umoran sam da pričam na ovu temu. Izgubio sam meč, trudio se. Ne znam da li sam mogao da dobijem meč i da sam bio zdrav. Razmišljao sam da prekinem meč, ali sam ipak odlučio da uradim sve što mogu dok god stojim na terenu – i odveo ga do regularnog kraja“, kazao je osvajač 22 grand slam titule.

“Mislim da je ovako bolje, izgubio sam, čestitao protivniku – jer je to sve sportski. Treba se boriti do kraja, to je suština sporta i to slijedim tokom svoje cijele karijere“, izjavio je Španac.

Kako se osjeća posle poraza?

“Možete i sami da zamislite koliko sam razočaran. Ovo nije bio pravi momenat da mi se ovako nešto desi. Ponekad je frustrirajuće, teško prihvatiti, umorni ste od svih povreda – iako je ovo težak momenat, sutra je novi dan i treba sve početi ispočetka. Ne mogu da se žalim na svoj život, naravno, ali teških trenutaka u karijeri je bilo napretek. Naravno da nisam mentalno uništen, ali nisam sretan. Nadam se da neću odsustvovati sa terena previše, ali je potrebno uložiti puno treninga i truda da se vratim na željeni nivo tenisa. Puno puta sam to radio u karijeri, volim to što radim i nastojat ću da ponovo budem spreman za takmičenje jer je to moj način života. Kada nešto volite, uvijek ćete nastojati da tako živite.“

australian openmackenzie mcdonaldrafael nadal
KOMENTARI