Sport Centar

Načelnik Općine Ilidža Muzur svečano otvorio Međunarodni kup za juniore

Međunarodni Ilidža kup 2022 za juniore, koji je u srijedu počeo u Hrasnici, danas je svečano otvorio načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Načelnik Općine Ilidža Muzur svečano otvorio Međunarodni kup za juniore

Međunarodni Ilidža kup 2022 za juniore, koji je u srijedu počeo u Hrasnici, danas je svečano otvorio načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Nakon što je svim učesnicima i gostima turnira koji organizuje Fudbalski klub Famos, a čiji je pokrovitelj Općina Ilidža, poželio mnogo sreće na terenu te im poručio da uživaju u boravku na Ilidži, načelnik se osvrnuo i na neke stvari iz ne tako daleke prošlosti.

“Donedavno Famos nije imao omladinski pogon, što je meni lično bilo porazno, da bi jučer svjedočili utakmici u kojoj su Famosovi juniori remizirali s vršnjacima Trabzonspora, kluba čiji su seniori aktuelni prvaci Turske”, rekao je Muzur na početku svog obraćanja, naglasivši kako je U-19 tim Trabzonspora prošle sezone učestvovao u Omladinskoj Ligi prvaka.

Uz turskog predstavnika su još tri od ukupno deset učesnika turnira, Crvena zvezda, Željezničar i Zrinjski, igrala u prestižnom takmičenju za najbolje omladinske timove Evrope.

Petodnevni turnir u Hrasnici igra se na dva terena, od kojih je onaj s umjetnom podlogom jedan od najmodernijih u Bosni i Hercegovini, a načelnik Muzur je kazao kako je trajno opredjeljenje Općine ulaganje u mlade, sport ali i poboljšanje sportske infrastrukture.

“U kratkom periodu uspjeli smo u Sportskom centru Hrasnica izgraditi sigurno jedan od najboljih terena s umjetnom podlogom u Bosni i Hercegovini. Drago mi je što ovi momci već mogu osjetiti određene plodove našeg rada, a nadam se da ćemo do sljedećeg Ilidža kupa napraviti ozbiljan iskorak kada je riječ o infrastrukturi Sportskog centra Hrasnica“, kazao je načelnik Muzur, u čijem su društvu današnje susrete pratili i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža, Tarik Stambolić, i njegov zamjenik Redžo Lemezan.

Načelnik Općine dodao je da će pored nastavka radova na pomoćnom terenu uskoro će krenuti i radovi na izgradnji nove moderne sportske dvorane.

Utakmice prvog takmičarskog dana na Međunarodnom Ilidža kupu 2022 potvrdile se da će ljubitelji omladinskog fudbala imati šta vidjeti na terenima u Hrasnici.

Susretima Borac – Trabzonspor (1:2) i Crvena zvezda – Zrinjski (0:1) jutros je kompletirano prvo kolo, a danas se još sastaju:

Željezničar – Gorica (17:00)

Reprezentacija BiH U18 – Famos (17:00)

Sarajevo – Crvena zvezda (18:30)

Velež – Trabzonspor (18:30)

Međunarodni Ilidža kup 2022 godine traje do 24. jula kada su na programu susret za treće mjesto i finale.

ilidzamedjunarodni ilidza kup 2022nermin muzur
KOMENTARI