Sport Centar

Na sve načine ga žele zadržati: Mbappe bi u PSG-u mogao dobiti ovlasti sportskog direktora

Paris Saint German na očajničke načine pokušava zadržati Kyliana Mbappea. 

Na sve načine ga žele zadržati: Mbappe bi u PSG-u mogao dobiti ovlasti sportskog direktora

Paris Saint German na očajničke načine pokušava zadržati Kyliana Mbappea.  Daily Mail piše kako je francuski prvak osim unosnog novog ugovora ponudio i mogućnost dovođenja i otpuštanja trenera, ali i igrača. 

Mbappe je, podsjetimo, pred odlukom hoće li nastaviti karijeru u PSG-u ili potpisati za Real Madrid, što je posao o kojem je većina svjetskih medija već davno pisala kao o gotovoj stvari. 

Daily Mail svoj tekst bazira na izrečenom u emisiji El Chiringuito TV u kojoj je rečeno da Paris Saint Germain zapravo Mbappeu nudi da postane vođa projekta kluba s ovlastima daleko većima no što ih je dosad imao. Njih prate i bogata mjesečna primanja. 

Mbappe bi trebao igrati za platu od oko 5 miliona eura mjesečno, odnosno oko 60 miliona eura godišnje. Na njih treba dodati i 100-120 miliona eura bonusa koje mu klub nudi za produženje ugovora, a onda i novac koji bi mu stizao od marketinških prava, te kroz bonuse za ostvarenja na terenu. 

Donosio bi odluke i na razini sportskih direktora. Njega bi se pitalo o budućnosti aktualnog trenera Mauricija Pochettina, kao i o odluci koga bi klub trebao dovesti bude li mu dao otkaz. 

kylian mbappepsgreal madrid
KOMENTARI