Sport Centar

Musa: Obećao sam sebi da ću svima koji sumnjaju u mene dokazati da griješe

Nakon što je proglašen najkorisnijim košarkašem (MVP) španske Endesa lige, Džanan Musa je dao intervju za ugledni madridski list ABC.

Musa: Obećao sam sebi da ću svima koji sumnjaju u mene dokazati da griješe

Nakon što je proglašen najkorisnijim košarkašem (MVP) španske Endesa lige, Džanan Musa je dao intervju za ugledni madridski list ABC.

Na početku razgovora je ispričao kako je uopšte došlo do njegovog transfera u Breogan, kluba za koji je igrao s tolikim uspjehom ove sezone.

“Morao sam pronaći gdje je Lugo. Ali moj agent mi je rekao, ‘doći ćeš plačući i otići ćeš plačući’. Sada je to moj novi dom. Nikada se neću moći u potpunosti zahvaliti svim ljudima u klubu i gradu. Za mene Sarajevo (to je bio prvi grad u koji je otišao živjeti nakon odlaska iz Bihaća) i Lugo zauzimaju isto mjesto u mom srcu. Ovaj korak je bio veoma neophodan u mojoj karijeri. Da budem iskren, bio sam veoma siguran u sebe, ali nikad nisam mislio da će tako dobro proći ova sezona. Doći do završnice Kupa kralja kao novi prvoligaš, biti ravnopravan sa Real Madridom, pobijediti Baskoniju, pobijediti Valenciju… Sve je to bilo nevjerovatno”.

Prokomentarisao je, između ostalog, i osvajanje trofeja za MVP-a španskog prvenstva.

“Bilo je nevjerovatno, biti najbolji igrač u najboljoj ligi Evrope je ostvarenje sna. Jedan od najboljih dana u mojoj karijeri. Moja djevojka je bila tamo, zvali su me roditelji kada mi je brat dao trofej… Bilo je veoma uzbudljivo.”

Ne bježi od činjenice da je imao neuspješne peizode u NBA i Efesu…

“Bilo je razočaravajuće, također u Efesu, gdje nisam mnogo igrao. Mnogi ljudi su mislili, uključujući i mene u jednom trenutku, da nisam dovoljno dobar za elitnu košarku. Ali prošlog ljeta, kada sam stigao u Lugo, obećao sam sebi da ću dokazati da svi oni koji sumnjaju u mene griješe. Sada imam titulu MVP-a. Ali ovo ne staje ovdje. Želim da ovo bude samo početak, želim da nastavim vrijedno raditi i osvojiti mnoge titule”.

Breogan se nije plasirao u play-off, stoga je za Musu klupska sezona završena. O budućnosti kaže:

“Korak po korak. Sada razmišljam samo o odlasku kući na odmor, druženju sa porodicom i treninzima za narednu sezonu. Ali da, mislim da Španija ima najbolju košarkašku ligu u Evropi i volio bih da ostanem. Ali vidjećemo, sad je vrijeme za odmor”.

breogandzanan musa
KOMENTARI