Sport Centar

Muris Jabandžić novi predsjednik Nogometnog saveza ZDK, izabrani i kandidati za IO NSBiH

Delegati Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića - Tigra iz Tešnja za novog predsjednika NSZDK.

Muris Jabandžić novi predsjednik Nogometnog saveza ZDK, izabrani i kandidati za IO NSBiH
FOTO: Jabandžić (desno) u društvu Adnana Bajrića, člana IO NSZDK

Delegati Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića – Tigra iz Tešnja za novog predsjednika NSZDK.

S obzirom da njegovi protukandidati za tu poziciju – Mensur Mušija, predsjednik NK Mladost Doboj Kakanj te Muamer Bureković, bivši nogometni sudija i aktuelni delegat iz Zenice, nisu dobili dovoljan broj glasova delegata za ulazak u Izvršni odbor NSZDK, Jabandžić je, tako, bio jedini kandidat za nasljednika na toj funkciji Muhameda Begagića iz Zenice, piše Fena.

Članovi novog IO NSZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović.

Jabandžić je rođen 1963. godine u Tešnju, a tokom igračke karijere bio je golman tešanjskog TOŠK-a i jelaškog Borca (Tešanj). Svojevremeno je, vrlo kratko, bio i član beogradske Crvene zvezde, ali ipak nije branio za taj srbijanski tim.

Jabandžić je također izabran u Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, uz Suvada Spahića iz Kaknja. Jedan od njih dvojice će postati punopravni član IO NSBiH, a drugi zamjenski. U Skupštinu NSBiH ispred NSZDK kao delegati ulaze Samir Bajtarević, Igor Andrijević, Damir Sirovica i Zlatan Delismajlović.

Kandidati za ulazak u Izvršni odbor federalnog saveza su Adis Hajlovac i Senad Subašić.

Sjednicom je, umjesto dosadašnjeg predsjednika Begagića, a nakon što je 22. decembra prošle godine bio “oboren” dnevni red te tako propao prvi pokušaj održavanja ove izborne sjednice Skupštine, danas predsjedavao Igor Andrijević iz Kaknja.

muris jabandzicnogometni savez zdk
KOMENTARI

KOMENTARI