Sport Centar

Mulalić pred Tuzla City: Ekipa ima dosta znanja, brzine, onako sa iskusnim trenerom

Željezničar u subotu od 21 sat igra utakmicu petog kola Premijer lige BiH protiv ekipe Tuzla Cityja.

Mulalić pred Tuzla City: Ekipa ima dosta znanja, brzine, onako sa iskusnim trenerom
FOTO: Facebook/FKŽeljezničar

Željezničar u subotu od 21 sat igra utakmicu petog kola Premijer lige BiH protiv ekipe Tuzla Cityja.

Plavi su održali press-konfereniju pred ovaj meč, a mediji su se obratili trener Edis Mulalić i prvotimac Edin Cocalić.

“Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je igrao u Evropi. Prošao je jedno kolo i svi znamo da se namjerio na jačeg protiv ovih Holanđana. Pratili smo njihova oba kola u Gradačcu i sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva u Zenici tako da sve poziva na oprez. Ekipa ima dosta znanja, brzine, onako sa iskusnim trenerom”, kazao je Mulalić i dodao:

“Samim tim nam se nameće da nas očekuje težak zadatak u jednoj sedmici koju smo mi zadnju predstavu kad ne pokažemo sve ono što znamo desi se ono što se desi, gdje smo pokušali cijelu sedmicu da radimo da se dignemo i da se vratimo na kolosijek. Ja znam kada smo mi pravi, a to znaju i igrači, možemo svakoj ekipi problem napraviti.”

“Što se tiče igračkog kadra svi su nam na broju, što je pozitivno. Već duži period nemamo povrijeđenih igrača. Hvala Bogu, tako da možemo na sve računati. Ko će istrčati, ko će igrati sutra, vidjet ćemo“, kazao je Mulalić pa se osvrnuo na prošlu utakmicu Tuzla Cityja:

“Utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzle. Ofanzivni red im je dosta dobar. Mi kad smo pravi, ja se tu ne sikiram. Moramo pokušati, da znamo za koga igramo, za koga se borimo, da svaki put budemo pravi. Igrači to polako shvataju, ali moraju znati za koga igraju”, osvrnuo se

“Kad su dvije ekipe negdje podjednake, detalji odlučuju.  Vruća je glava bila poslije Gabele. Golovi koje smo primali, svi su se mogli spriječiti. A jesma nešto pametno rek'o… Naivno smo ispadali, dosta smo u ovoj sedmici posvetili tomu pažnju. Svake sedmice posvećujemo pažnju oko narednog protivnika. Uvijek isto ne treniramo, zavisno protiv koga igramo, a taj dan moraš biti na tom mjestu. Nekad ne budeš. Prvi gol teško da nam se može ponoviti, tako jeftino. Kako smo krenuli, prve golove smo svojom krivicom primili, sva ova četiri kola. To me boli. Hajde sad ekipa da te tako razbije, nadigra, sakrije loptu, nije. Sve nekako iz naših grešaka, smušeno, ali valjda i to je neka stvar gdje moramo još više na tome raditi i još jači i bolji biti.”

Novinarima se zatim obratio stoper Željezničara Edin Cocalić.

“Malo nas je poljuljao poraz protiv Veleža, ali nema vremena ni prostora za tugovanje. Spremali smo se čitave sedmice, nadamo se da ćemo sutra biti pravi. Ovaj rezultat koji su napravili protiv Sarajeva nije slučajan. Zabiti nekom pet golova nije mala stvar, pogotovo Sarajevu. Taj rezultat može i nama poslužiti kao motiv da budemo oprezniji i da nakon poraza od Veleža razmišljamo o tome da imamo dovoljno kvaliteta da se borimo za vrh.”

edin cocalicedis mulalicfkzeljeznicar
KOMENTARI