Sport Centar

Mulalić: Mislim da sam uradio sve kako treba, ali nismo zreli da neke stvari iznesemo, prepadnemo se

Željezničar je na šokantan način večeras na Grbavici ispustio pobjedu nad Širokim Brijegom.

Mulalić: Mislim da sam uradio sve kako treba, ali nismo zreli da neke stvari iznesemo, prepadnemo se

Željezničar je na šokantan način večeras na Grbavici ispustio pobjedu nad Širokim Brijegom.

Gosti su do poravnanja od 1:1 stigli u posljednjim sekundama utakmice, a Edis Mulalić bio je razočaran nakon utakmice i istakao da je ovo kao izgubljen meč.

“K'o da smo izgubili. To je moj komentar”, počeo je obraćanje Mulalić.

“Momci su svi dobro odigrali i nema im se šta ptigovoriti. Treba da damo drugi gol i to je bilo rješenje ove utakmice. Težili smo tome, ali na kraju se izdešava kako se izdešava. Igrali smo malo više nego što smo trebali igrati. Imali smo onda i crveni karton na aut-liniji što bi promijenilo tok utakmice. Dosta je bilo prometa, potrošili su se igrači, a na kraju ispadne što ispadne”, dodao je Mulalić.

Odgovorio je i na pitanje o izmjenama.

“Mislim da sam uradio sve kako treba. Koji je trebao biti bolji tajming izmjena? Imali smo još samo jedan interval za izmjenu i morao sam uvesti tri igrača odjednom. Neki su se potrošili toliko da nisu mogli iznijeti taj ritam. Poslije smo još napadali i imali šanse… Moraš dati drugi gol – to je poenta svega, a ne da se odbraniš i nešta. To je bila ideja i na poluvremenu – da ne čuvamo rezultat. Možda nismo ni zreli da neke stvari iznesemo do kraja. Ili se prepadnemo rezultata ili ne znam šta je. Moramo i kroz ta iskustva proći”, istakao je strateg Plavih.

Složio se s konstatacijom da Želji fali ubojitiji napadač.

“Slažem se. Svima nam je bila ideja da to dovedemo i radimo na tome. Vraćamo se na neku priču, a rekli smo da nećemo plakati. Imamo to što imamo. Fali tu neki “killer” da sav ovaj naš trud naplati. Doveli smo dva dobra momka (Haračić i Beganović), dvije devetke koje su više od igre. Tražili smo Sulju Krpića, ali momak je otišao na drugu stranu. Killer nam treba pred golom, ali da ne ispadne sad da plačemo za nešto.”

Razlika je Haračiću igrati Prvu ligu FBiH i Premijer ligu. Hvata još tu prilagodbu, a sigurno i on i Beganović zaslužuju da igraju od početka. Moguće je da bude promjena u startnoj postavi na tom mjestu u narednim utakmicama”, dodao je Mulalić.

Za kraj je istakao da će za njegov tim uvijek igrati onaj ko najviše zasluži.

“Ja živim sa ovim igračima 24 sata, samo hoćemo da budemo negativni. Igraju ko zasluži na treningu, Gasal radi dobro, malo je zakasnio na pripremama zbog reprezentacije, sad hvataju u hodu, dao je gol protiv Zrinjskog, sad je nagrada bila da igra od početka. Ko najviše zasluži, on će igrati i to je najpoštenije, samo tako funkcionišemo. Onda igrači znaju kako da uđu u ekipu i kako da ispadnu iz nje, ti principi su vrlo jednostavni.”

edis mulalicfkzeljeznicarnksirokibrijeg
KOMENTARI