Sport Centar

Mostarci spremni za Ligu prvaka: Nakon prve utakmice ćemo znati gdje se nalazimo

Grad Mostar je spreman za organizaciju glavne runde UEFA Lige prvaka u futsalu, koja će se u narednim danima igrati u dvorani Univerzitetskog sportsko-rekreacionog centra "Midhad Hujdur – Hujka".

Mostarci spremni za Ligu prvaka: Nakon prve utakmice ćemo znati gdje se nalazimo
FOTO: Facebook/FC Mostar SG Staklorad

Grad Mostar je spreman za organizaciju glavne runde UEFA Lige prvaka u futsalu, koja će se u narednim danima igrati u dvorani Univerzitetskog sportsko-rekreacionog centra “Midhad Hujdur – Hujka”.

Organizaciju je UEFA ponovo povjerila Futsal klubu Mostar SG Staklorad, aktualnom prvaku i jedinom predstavniku Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima ove sezone. Protivnici u grupi bh. prvaku su Araz iz Azerbejdžana, Orebro iz Švedske i Loznica iz Srbije.

“Događaj koji je značajan i interesantan. Ne događa se to često u našem gradu i zemlji. O rezultatima Mostar SG Staklorada ne treba mnogo govoriti. Oni su šest godina apsolutni vladari bh. futsala. Od 135 klubova koji se takmiče u UEFA ligi prvaka, Mostar je plasiran na deseto mjesto. Preponosni smo na naš klub i generalno na kolektive iz grada. Često kažem da je Mostar grad sporta i to zaista jeste tako. Aktivno smo uključeni u organizaciju ovog značajnog događaja. Od čelnika grada imamo punu podršku. Smatram da radimo dobre stvari i da smo tu podršku opravdali“, izjavio je predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj.

Pohvale na račun Sportskog saveza Mostara izrekao je i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić. Izrazio je zadovoljstvo što je Mostar SG domaćin, a posebno što je nakon prošlogodišnjeg nastupa u Jablanici, ovog puta domaćin Grad Mostar.

“Pokrenuto je kreditno zaduženje i uskoro ćemo sagraditi dvoranu koja je preduslov za evropska takmičenja u našem gradu. Ekipama koje učestvuju želim dobrodošlicu. Drago mi je što će ljubitelji futsala u gradu moći uživati. Želim vam sportski uspjeh“, naveo je Marić.

Dobrodošlicu gostima poželio je i predsjednik Futsal kluba Mostar SG Staklorad Amel Bajgorić.

“Svaka utakmica je za nas značajna. Prva posebno. Nakon nje ćemo vjerovatno znati gdje se nalazimo. Grupa je teška. Araz je jedna od najiskusnijih ekipa. Poznajemo protivnike, radili smo mnogo i svi smo kao jedno. Neka pobijedi najbolji“, rekao je Bajgorić.

Program počinje u srijedu od 17,30 sati utakmicom Araza i Orebra. Meč Mostar SG Staklorada i Loznice na programu je istog dana od 20 sati.

liga prvaka u futsaluMostar SG Staklorad
KOMENTARI