Sport Centar

Misimović: Nije do mene, delegati moraju raditi svoj posao, igrači igraju dobro, a okolo je katastrofa

Mnogo se prašine diglo nakon jučerašnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH na kojoj Zmajevi ponovo nisu dobili selektora.

Misimović: Nije do mene, delegati moraju raditi svoj posao, igrači igraju dobro, a okolo je katastrofa

Mnogo se prašine diglo nakon jučerašnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH na kojoj Zmajevi ponovo nisu dobili selektora.

Milorad Sofrenić i Vico Zeljković su za to okrivili Elvedina Begića, koji se ne pojavljuje na sjednicama vezanim za izbor selektora iako je u Komisiji za rješavanje tog pitanja, a Begić je u odgovoru prozvao Zvjezdana Misimovića.

Istakao je Begić kako zbog Misimovića ne dolazi na sjednice jer “ne želi da se bori s lažim”, te je dodao kako ga je povrijedilo što je Misimović “lagao da nije učestvovao u izboru selektora”.

Sada je za Avaz o svemu govorio i sam Misimović, bivši reprezentativac BiH, koji je zajedno sa Emirom Spahićem član Stručne komisije za izbor selektora.

“Šta da vam kažem, nije do mene. To su neke druge stvari, nije do mene. Normalno, treba gledati samo interes reprezentacije, da se što prije krene spremati za te kvalifikacione utakmice. Mada, to smo i prije konstatovali, u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal bit će jako teško doći do cilja. Jer, jako je teška grupa i modus da se kvalifikuješ na završni turnir. Ali opet, nadam se najboljem jer naši mlađi momci igraju jako dobro u klubovima. Hasić, Demirović… počeli su postizati golove. Gojak se dobro snašao u novom klubu – u Torinu, ima tu dosta pozitivnih stvari, što se tiče igrača. A sve okolo je trenutno u katastrofalnom stanju”, istakao je Misimović za Avaz.

Na pitanje da li Emir Spahić i on mogu pokrenuti zajedničku inicijativu za izlazak iz ove pat pozicije, popularni Miske odgovara:

“Ne znam kakvu mi možemo sada pokrenuti inicijativu, nije do nas. Ne znam ni koji su sljedeći koraci. Čelnici i delegati Izvršnog odbora moraju riješiti nesuglasice između njih i nastaviti raditi svoj posao.”

Spahić je jutros izjavio da je u ovoj situaciji možda najbolje rješenje izabrati trećeg kandidata, ni Ivayla Peteva, ni Sergeja Barbareza…

“U ovoj situaciji sve je moguće. Normalno, nijednom treneru ili selektoru nije lako kad nema maksimalnu podršku da radi svoj posao. U ovoj situaciji sve treba uzeti u obzir”, kaže Misimović.

Petev je bio upravo Misimovićev prijedlog, dok je Spahić predlagao Barbareza. Gotovo cjelokupna bh. javnost nije za izbor Peteva.

“Pa dobro, ako nemaš podršku, ponavljam, teško je raditi bilo koji posao. No, ne bih sad išao samo na njega. Što se tiče naše reprezentacije, ima i pozitivnih stvar. Vidjet ćemo”, zaključio je Misimović.

fudbalska reprezentacija bihizvrrsni odbor nsbihnsbihzvjezdan misimovic
KOMENTARI

KOMENTARI