Sport Centar

Miralem Pjanić ponuđen Galatasarayu, novi trener ne želi reprezentativca BiH

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću (32) istekla je posudba u Besiktasu, a slavni turski klub odbio je otkupiti njegov ugovor, stoga se Pjanić sada vraća u Barcelonu. Ondje se ne bi trebao dugo zadržati jer Katalonci rade na pronalasku novog kluba za veznjaka.

Miralem Pjanić ponuđen Galatasarayu, novi trener ne želi reprezentativca BiH

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću (32) istekla je posudba u Besiktasu, a slavni turski klub odbio je otkupiti njegov ugovor, stoga se Pjanić sada vraća u Barcelonu. Ondje se ne bi trebao dugo zadržati jer Katalonci rade na pronalasku novog kluba za bh. veznjaka.

Zasad to ne ide po planu. Prema pisanju turskih medija, Pjanić je bio ponuđen Galatasarayu, velikom rivalu Besiktasa, no dobio je odbijenicu. Okan Buruk, novi trener slavnog turskog kluba, istaknuo je da želi mladu ekipu i ne planira dovoditi igrače starije od 30 godina te je odbio i Pjanića i Aarona Ramseyja, koji je pod ugovorom s Juventusom.

Tako je Buruk u jednu ruku i spriječio Pjanićevu “izdaju”. Vatreni navijači Besiktasa teško bi mu oprostili odlazak u jednog od najvećih rivala te sigurno ne bi bio dobrodošao na Besiktasevom Vodafone Parku.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao 2020. iz Juventusa u transferu vrijednom 60 miliona eura, dok je u suprotnom smjeru otišao Arthur Melo za 76 miliona te je Barca u tom transferu zapravo zaradila 16 miliona i dobila zamjenu za igrača koji ju je napustio. Ipak, reprezentativac BiH u ograničenoj minutaži nije mogao ponoviti partije iz Lyona, Rome i Juventusa.

Stoga ga je Barcelona uoči prošle sezone poslala na posudbu u Besiktas, gdje također nije briljirao. Poremetila ga je i povreda u februaru zbog koje je pauzirao više od mjesec dana te su Turci na kraju odlučili da ga neće pokušati zadržati. Za Besiktas je ukupno odigrao 25 utakmica u kojima nijednom nije bio strijelac, a asistirao je četiri puta.

barcelonabesiktasgalatasaraymiralem pjanicokan buruk
KOMENTARI