Sport Centar

Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” 27. novembra u sarajevskom Domu mladih

U Sarajevu će u nedjelju, 27. novembra 2022., biti održan tradicionalni 20. Memorijalni kickboxing turnir "Braća Bašović" u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire ovog borilačkog sporta u BiH.

Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” 27. novembra u sarajevskom Domu mladih

U Sarajevu će u nedjelju, 27. novembra 2022., biti održan tradicionalni 20. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire ovog borilačkog sporta u BiH.

Ova odlična borilačka manifestacija vraća se u Dom mladih na Skenderiju, a svi detalji o broju borbi i učesnicima bit će saopćeni u četvrtak, 24. novembra, na zvaničnoj press-konferenciji.

“Drago nam je što će 20. turnir biti održan u Domu mladih i što ćemo na ovaj način nastaviti tradiciju koja traje dvije decenije, te sačuvati uspomenu na Behudina i Bidu Bašovića. Oni su pioniri borilačkog sporta u BiH i jedan ovakav turnir je najmanje što možemo uraditi. Hvala na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja KS, BH Telecomu, BH Pošti i hotelu President”, kaže Džemko Bašović u ime organizatora 20. Memorijalnog kickboxing turnira “Braća Bašović”.

memorijalni turnir braca basovic
KOMENTARI