Sport Centar

Meksikanac uz Ronalda i Messija: Tri nogometaša po peti put će nastupiti na Mundijalu

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u Kataru će peti put u karijeri nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje će im vrlo vjerojatno biti i posljednje. No Argentinac i Portugalac nisu jedini kojima će ovo biti peti Mundijal. Uz njih je 36-godišnji kapiten Meksika Andres Guardado.

Meksikanac uz Ronalda i Messija: Tri nogometaša po peti put će nastupiti na Mundijalu

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u Kataru će peti put u karijeri nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje će im vrlo vjerojatno biti i posljednje. No, Argentinac i Portugalac nisu jedini kojima će ovo biti peti Mundijal. Uz njih je 36-godišnji kapiten Meksika Andres Guardado.

Guardadu je prvo Svjetsko prvenstvo bilo u Njemačkoj 2006., kada je nastupio u osmini finala protiv Njemačke. Četiri godine kasnije igrao je u Južnoj Africi, zatim 2014. u Brazilu, dok je u Rusiji 2018. bio kapetan. Meksikanci su svaki put izbačeni u osmini finala.

Karijeru je počeo u meksičkom Atlasu te igrao za Deportivo, Valenciju, Bayer i PSV, a od 2017. godine je u Betisu. Za meksičku reprezentaciju odigrao je 180 utakmica i zabio 28 golova.

Meksiko je u grupi C Svjetskog prvenstva s Argentinom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

Guardadov suigrač i golman Guillermo Ochoa također će peti put biti na Svjetskom prvenstvu, s time da na prva dva nije nastupio. Uz spomenute, pet nastupa na svjetskim prvenstvima imaju Meksikanci Antonio Carbajal i Rafa Marquez te Nijemac Lothar Matthaus.

andres guardadocristiano ronaldolionel messisvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI