Sport Centar

Manchester United krenuo po jednog od ključnih igrača Atletico Madrida, ali je dobio odbijenicu

Predstavnici Manchester Uniteda sastali su se s predstavnicima Atletico Madrida zbog mogućeg transfera u kojem bi Joao Felix potpisao za engleski klub. Poruka iz Atletica, navodi Marca, bila je jasna - prodaja igrača ne dolazi u obzir.

Manchester United krenuo po jednog od ključnih igrača Atletico Madrida, ali je dobio odbijenicu

Predstavnici Manchester Uniteda sastali su se s predstavnicima Atletico Madrida zbog mogućeg transfera u kojem bi Joao Felix potpisao za engleski klub. Poruka iz Atletica, navodi Marca, bila je jasna – prodaja igrača ne dolazi u obzir.

Pisanja o odlasku Felixa iz Atletica traju već neko vrijeme, a engleski mediji tvrdili su da ne samo da je Atletico voljan prodati tog igrača nego da za njega i traži kupce. Felix je stigao iz Benfice u Atletico prije tri godine u transferu vrijednom 127 miliona eura. Zamijenio je Francuza Antoinea Griezmanna, koji je u to vrijeme otišao u Barcelonu.

Poznat po vrhunskim ofenzivnim rješenjima i kreativnosti, Felix se nije nikad do kraja uklopio u nogometnu filozofiju Diega Simeonea. Prošle je sezone zabio tek osam golova te podijelio četiri asistencije. Sezona je za njega završila u aprili, kad se teže povrijedio. Felix ima 22 godine i još uvijek nije ispunio očekivanja u Madridu. Ugovorom je vezan za Atletico do 2026. godine.

Marca navodi da su predstavnici Uniteda u Madrid stigli kako bi provjerili kakva je situacija oko Casemira u Real Madridu i postoji li mogućnost njegove kupnje. Dio izvora tvrdi da Real na takvo što ne pomišlja, a dio njih da su u klubu spremni osluhnuti ponude koje ne bi bile manje od 60 miliona eura.

atletico madridjoao felix
KOMENTARI