Sport Centar

Mamić: Hvala ljudima iz BiH, nikad vas neću izdati i prodati, uvijek ću biti vaš vjerni sin

Kontroverzni Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se nalazi u Bosni i Hercegovini već nekoliko godina, danas je održao vanrednu konferenciju za medije.

Mamić: Hvala ljudima iz BiH, nikad vas neću izdati i prodati, uvijek ću biti vaš vjerni sin

Kontroverzni Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se nalazi u Bosni i Hercegovini već nekoliko godina, danas je održao vanrednu konferenciju za medije.

Obratio se Mamić javnosti u Mostaru, a tom prilikom je zahvalio Bosni i Hercegovini i rekao da očekuje da tu i umre. Pritom je vulgarno i brutalno vrijeđao hrvatske sudije.

Nismo se dosta dugo vidjeli, s obzirom na neke stare navike. Vidjeli ste da u posljednje vrijeme nisam istupao, osim periodično bih se nekada obratio preko Facebooka. Želio sam si priuštiti mir, život i opstojnost. Zahvalio bi se najgostoljubivijim ljudima na svijetu, Bošnjacima i Hercegovcima. Već sam godinama tu. Tu ću vjerojatno i, kako stvari stoje, umrijeti” istaknuo je Mamić na početku, prenose 24sata.hr.

“Povod zašto sam danas pred vama je odluka Ustavnog suda objavljena prošle sedmice u kojoj je još jednom taj sud se narugao meni i mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi, ljudskosti, moralu”, rekao je.

“Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im, nećete razbojnici, bando, kriminalčine na čelu s rektalnim alpinistom, huljom i uhljebom Šeparovićem… Isto vrijedi i za Vrhovni sud Republike Hrvatske. Jedni drugima drže ljestve. To važi i za sud u Osijeku za koje sam dokazao da su to kriminalci. Tu je i Državno sudbeno vijeće”, rekao je.

Mamić tvrdi da se u Osijeku presuda može kupiti ‘za litru i vodu’ te da vlast voli korumpirane ljude na funkcijama kako bi njima mogla upravljati.

Oni sudjeluju u najvećim zlima u Hrvatskoj, a sudjeluju u progonu cijele moje obitelji. Zamislite da oni nisu u stanju, kad sam otkrio što sve rade oni u Osijeku, uzimali su novce, reketarili mene i moju obitelj, to su obični alkoholičari i pijančevine. Vi u Osijeku možete svaku presudu kupiti za litru i vodu. Ali vlast voli korumpirane ljude na funkcijama da bi mogla njima vladati. Neovisan čovjek je za njih opasnost, vidjet ćete što ćete napraviti Vanđeliću zato što se sad drznuo ući u taj prostor i želi pomoći građanima. Vidite li gdje je Miroslav Škoro? Čovjek koji je želio nešto napraviti, pa oni su ga sahranili. Pa on niti je pjevač, niti suprug, niti poduzetnik”, rekao je.

Obrušio se i na prodaju INA-e.

“Normalno da hrvatski građani plaćaju naftu po 16 kuna, a Orban i njegovi po devet kuna”, kazao je.

Komentirao je i hrvatsku vlast.

“Oni zatvore rafineriju u Sisku. Potpuno je normalno da su oni donesli milijarde i milijarde kriminalnih odluka i štete za željeznice, ceste. To ih uopće ne interesira. Ljudima bacaju pijesak u oči, a iza kulisa se događa uništavanje i porobljavanje hrvatskog čovjeka”, rekao je bjegunac.

Izvrijeđao je hrvatske ustavne suce.

“Imam potrebu da kažem tim sucima Vrhovnog Suda RH, Suda u Osijeku i u Zagrebu, vi ste zlo. Banditi, Sodoma, Gomora. Vi ste najveća kolera, gori ste od potresa, gori ste od pandemije covida, gori ste od ptičje gripe. Nema narod hrvatski budućnosti dok se vama ne stane na kraj. Vi ste tijela nepravde i zla. Vi banditi koji ste mi namontirali sudski postupak, jer djela za koje ste me osudili nikada se nisu dogodila”, rekao je Mamić.

Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom – istaknuo je osuđeni bjegunac.

Zdravko Mamić komentirao je i bivšeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je ranije dobio spor protiv Mamića.

“On koji je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet, on dođe na Poljud i sjedi u loži i uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao u stadion. Zamislite tu drskost da je on govorio kako treba isušiti močvaru, a onda dođe slaviti uspjehe reprezentacije. Onda ga još predsjednik države uzme za svog savjetnika za sport”, objasnio je.

“Kako netko kaže da sam ja oštetio Dinamo, ako sam Dinamo kaže da ja to nisam napravio? A onda oni nasiljem kroz svoje institucije idu dokazivati da je Dinamo oštećen i dobiju pravosudnu presudu da je Dinamo oštećen. Ja da bih izbjegao situaciju da moja obitelj s vrećicama izlazi iz svojeg doma odlazim u Hercegovinu“, rekao je Mamić.

‘Vratite pare Dinamu’

“Imao sam sreću da mi je Reno Korać posudio 6 milijuna eura. Država pokazuje svoju bešćutnost i država uzima novac od Dinama, mi smo platili državi novac, a to je Dinamov novac. Država je uzela 52 milijuna kuna od Mamića, Modrić ima 2 milijuna eura, a država je zadržala 3 i pol milijuna eura. Vratite pare Dinamu majku vam j**** kad ste dokazali da je Dinamo oštećen. Ako ga je Mamić opljačkao, onda vratite Dinamu te pare. Ali bandi je uvijek bilo bitno uništiti Dinamo, uništiti hrvatske simbole, uništiti hrvatsku reprezentaciju oko koje su okuplja cijela Hrvatska. Njima je to nepodnošljivo jer nisu prežalili svoju bivšu državu”, urlao je Mamić.

“Banditi je to nepodnošljivo, oni nisu prežalili svoju bivšu državu. Meni izmisle djelo, koliko je to drsko. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku”, poručio je.

“Pogledajte što su oni napravili. Sjećate se za vrijeme sudskog postupka kada su Lovren i Modrić svjedočili na sudu istinu, ta banda je uz pomoć jednog medijsko-političkog stampeda napravila njih lopovima i podigla optužnicu protiv njih da su oni lažni svjedoci. Kada smo postali drugi na svijetu, onda su donijeli direktivu da se optužnica stavi van snage”, objasnio je Mamić.

Rekao je da Modrića voli kao otac sina, da je on nogometna i ljudska veličina. Doveo ga je, kaže, iz Zadra kada je bio izbjeglica sa 14 godina.

Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbjeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu presicu i kaže: ‘Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao.’ Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovu razinu“, rekao je.

“Ja sam otišao po Kovačića u Linz i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica pronose slavu diljem svijeta, a nijedan se ne usudi reći lijepu riječ za mene jer bi bili zgaženi. Ja znam da me ti dečki vole i poštuju, ali boje se”, dodao je.

Rekao je da su on i njegova obitelj nisu građani drugoga reda, već desetog jer nigdje ne mogu otvoriti račun.

‘Operite benzinom usta kada izgovarate prezime Mamić’

“Majku vam jem, operite benzinom svoja prljava, smrdljiva usta kada izgovarate prezime Mamić. Moja obitelj je časna obitelj, nikada nikome ništa loše nismo uradili. Od čestite i poštene hrvatske obitelji napravili ste najveći progon u Hrvatskoj. Mater vam je**m korumpiranu, bezobraznu lopovsku. Mater vam je**m šugavu i bezobraznu”, izvrijeđao je Mamić opet osječke suce.

Medijima se ispričao što psuje i vrijeđa.

“Nisam siguran da ćete me ikada više vidjeti na press konferenciji. Siguran sam da sam si pravnu situaciju otežao, a ja im poručujem “Napušite mi se one stvari”.

Dinamovcima je poručio da “Dinamo čuvao kao zjenicu oka”.

“Tako čuvate vrijednosti stanovnika Zagreba. Čuvate snove hrvatskih ljudi u Bosni i Hercegovini, ali i u svijetu”, dodao je Mamić i zaključio:

“Nisam siguran da ćete me opet vidjeti na press konferenciji. To nije moja želja. Ja sam siguran da sam sebi danas otežao pravnu situaciju. Hvala svima, hvala ljudima iz BiH. Nikad vas neću izdati ni prodati, uvijek ću biti vaš vjerni sin. Hvala vam puno“, poručio je Mamić za kraj i završio konferenciju za novinare.

zdravko mamic
KOMENTARI