Sport Centar

Mamić gubi konce u Dinamu: Bio izabrao Jakirovića za trenera, u Zagrebu ga nisu poslušali

Hrvatski mediji ovih dana pišu o, kako su je nazvali, "demamićevizaciji" Dinama, pošto se čini da Zdravko Mamić gubi konce u ovom zagrebačkom gigantu.

Mamić gubi konce u Dinamu: Bio izabrao Jakirovića za trenera, u Zagrebu ga nisu poslušali

Hrvatski mediji ovih dana pišu o, kako su je nazvali, “demamićevizaciji” Dinama, pošto se čini da Zdravko Mamić gubi konce u ovom zagrebačkom gigantu.

Naime, Index.hr piše da je Mamić, koji je već godinama u Bosni i Hercegovini, gdje se “krije” od hrvatskog pravosuđa, bio izabrao Sergeja Jakirovića za novog trenera Modrih, ali ga u Zagrebu očito nisu poslušali i radili su po svome.

“Demamićevizacija” je u toku u Dinamu već oko godinu dana. Provode je namjesnici Zdravka Mamića, donedavno lojalni podanici kojima je prepustio formalno vođenje kluba i koji su ispočetka bespogovorno i ponizno pridržavali funkcije dok je gazda, pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog pljačke kluba, u bijegu u Hercegovini, piše Index.hr.

Čelnici Dinama su, umjesto Jakirovića, na poziciji trenera ostavili Antu Čačića, pod čijim vodstvom ekipa na startu sezone ne igra nimalo dobro.

Također, Index navodi da je do raskola u Dinamu došlo i zbog bivšeg U21 reprezentativca BiH Adriana Leona Barišića. On je trebao u transferu vrijednom dva miliona eura stići u Dinamo iz Osijeka…

“Agenta Osijekovog mladog (21) stopera Adriana Leona Barišića nismo vidjeli s naramkom DVD-a njegovog štićenika i prospektom mjesta navodnog ukazanja Majke Božje, ali iz pouzdanih izvora saznali smo da je u srijedu bio u Hercegovini kod Zdravka Mamića, koji je dao svoj blagoslov za angažman braniča u Dinamu”, piše pomenuti portal.

Mamić je s igračem i klubom u kojem je glavni njegov bivši trener Nenad Bjelica sve dogovorio. Osijek je za Barišića trebao dobiti oko dva miliona eura odštete, a stoper u Dinamu 200 hiljada eura godišnje. Međutim, sve je stopirao visokopozicionirani član Uprave Dinama i Mamić se na to razbjesnio.

Jasno je i zašto. Ovo nije samo najnovija u nizu situacija u kojima mu podanici u Dinamu otkazuju poslušnost oko važnih pitanja nego i dokaz prema van, tržištu i ostalim klubovima da više nije nedodirljivi boss.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE!

gnkdinamozdravko mamic
KOMENTARI