Sport Centar

Legendarni Gilberto Silva stigao u Sarajevo skupa s trofejem Svjetskog prvenstva (FOTO)

Trofej Svjetskog prvenstva u fudbalu danas je stigao na Međunarodni aerodrom u Sarajevo, gdje je organizovana konferencija za medije.

Legendarni Gilberto Silva stigao u Sarajevo skupa s trofejem Svjetskog prvenstva (FOTO)

Trofej Svjetskog prvenstva u fudbalu danas je stigao na Međunarodni aerodrom u Sarajevo, gdje je organizovana konferencija za medije.

U pratnji najpoznatijeg fudbalskog simbola – trofeja Svjetskog prvenstva su dva ambasadora, fudbalske legende – Gilberto Silva, penzionisani proslavljeni brazilski fudbaler i bivši fudbaler, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Trofej će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici 17. i 18.5., dok će na platou prekoputa Vijećnice biti dostupan i Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke fudbala.

Ovo je tek peta ikada organizirana svjetska turneja FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola koja će obići 51 državu, kako bi inspirisali i podijelili magiju sa navijačima i navijačicama širom svijeta.

Ovo je drugi put da originalni trofej dolazi u Sarajevo, a rariret je i činjenica da će u Sarajevu zadržati cijela dva dana. Pozivamo sve kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar, ako ne i glavna, na druženje, fotkanje i zabavu u Coca-Cola Corneru u utorak i srijedu – 17. i 18.5., pozvao je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Coca-Cola ima ekskluzivna prava na FIFA World Cup™ Trophy Tour, što daje priliku za hiljade obožavatelja širom svijeta da iskuse pravu čaroliju najcjenjenijeg trofeja na svijetu.

Ovogodišnje The FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola putovanje će biti stvarati klimatski pozitivna iskustva kroz praktikovanje najboljih praksi održivosti.

Pored Vijećnice i u Coca-Cola Corneru će tokom oba dana biti postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada, kako bi se nastavila praksa edukacije građana i podizanja svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada, sa posebnim fokusom na plastičnu ambalažu.

faruk hadzibegicfifa svjetsko prvenstvogilberto silva
KOMENTARI