Sport Centar

Laso: Barcelona nas je ubila u prve dvije četvrtine, ali moji igrači su ostali koncentrisani na plan

Real Madrid je sinoć u fenomenalnom, epskom El Clasicu u Beogradu savladao Barcelonu i plasirao se u veliko finale Eurolige.

Laso: Barcelona nas je ubila u prve dvije četvrtine, ali moji igrači su ostali koncentrisani na plan

Real Madrid je sinoć u fenomenalnom, epskom El Clasicu u Beogradu savladao Barcelonu i plasirao se u veliko finale Eurolige.

Do novog podviga Kraljevski tim je vodio sjajni trener Pablo Laso, koji je rekao da je ključno bilo što su se igrači držali plana, čak i kad su bili na -11 nakon prvog poluvremena.

Čestitam svojim igračima, odigrali smo veoma dobro protiv sjajnog tima koji nas je u dvije četvrtine ubio. Igrali smo dobro u prvoj, trećoj i četvrtoj četvrtini, ali Barcelona je odličan tim, oni su odigrali kako znaju u drugoj i tako su imali prednost. Moji igrači su ostali koncentrisani na plan, igrali su dobro ofanzivno i defanzivno, tako smo i pobijedili” naglasio je Laso, koji je kao 2018. na Final Fouru u liku Fabiena Causeura imao džokera, prenosi Sport Klub.

“Kada imate problem kao mi na početku zbog Nigela Williamsa Gossa to mijenja vaš plan, ali dobra stvar je što u mom timu svako može da se istakne. Da li su to Causeur ili Llull, nismo ih rešili samo zahvaljujući njima, već i drugima, stvarali su akcije, pogađali. Causeur je odigrao odlično u drugom poluvremenu, postigao je pet poena koji su bili ključni za njega. Znamo da je on taj koji može da se istakne u važnim trenucima. Tim je taj koji pobjeđuje. Ovo je igra vjere u sebe, možete da igrate bolje ili lošije, nismo odigrali sjajno, ali znali smo da će biti tako. Tim je vjerovao u sebe i zbog toga sam ponosan”, dodao je Laso.

“Odlično smo čitali njihovu igru. Iako smo postigli toliko poena u drugom poluvremenu, ne mogu da kažem da smo odigrali baš odlično. Kada ljudi pričaju o Realu pričaju o napadu, ali nismo odigrali tako napadački, bili smo pametni, koristili smo priliku. Razumijem šta Šaras kaže, ali time priča i o svom timu. Nismo igrali toliko loše u dvije četvrtine, oni su koristili skokove u kojima su veoma dobri. Izgubili smo ritam zbog promašaja, za mene to nije odlučujuće, a ono što jeste ako ne igrate dobro. Košarka je pogađanje koša, nismo igrali loše, ali smo promašivali. Promašaji se ne pamte, pamte se ključni skokovi i poeni kada prođete u finale”, istakao je Laso, prenosi dalje Sport Klub.

Iskusni trener je podvukao da su njegovi momci mnogo prije utakmice znali da mogu da pobijede.

“Iskreno, vjerujem da je tim znao da će pobijediti ovu utakmicu od 1. septembra, kada smo počeli sa pripremama. Znali smo da možemo da pobijedimo ovakve utakmice. Izgubili smo mnogo mečeva od Barcelone, ali tim je vjerovao i kad smo gubili 13 razlike. Ali, tada se pokazao karakter, rekli su da nije gotovo, da ćemo se vratiti, a jedino moje razmišljanje je da ih podržim u tome. Kada imate minus 13 protiv tima kakav je Barcelona i pobedite moram da odam poštovanje svojim igračima”, kaže i dodaje:

“Uvijek kažem da nije pitanje pobjede ili poraza. Laso nije dobar jer pobeđuje i nije užasan jer gubi, moje je da učinim tim boljim. Pokazali smo da možemo da igramo dobro protiv tima kakav je Barcelona. Moramo da budemo 40 minuta veoma dobri, ne samo protiv Barcelone.”

Jedna od ključnih utakmica u sezoni, potencira Laso, bio je duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

“U Beogradu smo izgubili od Zvezde, igrali smo dobro, bio sam ljut, ali smo pokazali mnogo dobrih stvari. To je bila bitna stvar, naučili smo, moramo da igramo dobro, Zvezda je igrala sjajno i zato je pobijedila, svaka im čast. Od tada je to bio trenutak kada smo shvatili da moramo da igramo timski i da radimo mnogo na onoga što je košarka, ne samo pogađanje koševa”, zaključio je Laso.

Real će se za trofej Eurolige boriti u subotu protiv Anadolu Efesa.

kkrealmadridpablo laso
KOMENTARI