Sport Centar

Lalatović: Žao mi je kad moj otac pročita te natpise, došao sam da unaprijedim fudbal u BiH

Borac je danas u Posušju ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Lalatović: Žao mi je kad moj otac pročita te natpise, došao sam da unaprijedim fudbal u BiH

Borac je danas u Posušju ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Slavili su Banjalučani sa 2:0, a prva je to pobjeda i za trenera Nenada Lalatovića u bh. šampionatu.

“Odmah sam rekao da je Posušje dobar i organizovan tim. Danas smo i mi znali šta hoćemo, a raduje me da nismo pravili individualne greške kao dosad. Nismo mi bili nadigrani ni od jedne ekipe. Protiv Farana smo napravili dva penala, a protiv Sarajeva sami sebi dali dva gola. Danas nije bilo grešaka i pobijedili smo. Polako izlazimo iz krize, a potrebna je pobjeda da krenemo naprijed i nadam se da ćemo igrati sve bolje. Zadovoljan sam prvim, a u drugom dijelu smo mogli bolje da odigramo”, rekao je Lalatović nakon utakmice za Arenu Sport.

O promjenama u ekipi kazao je sljedeće:

“Neki put morate nešto i da promijenite da bi se ekipa trgnula. Morao sam neke igrače promijeniti nakon onih grešaka. Da jednostavno malo smire glavu jer je bio velik pritisak na njima, kao i na meni, ali ja znam da se nosim s tim.”

Posljednjih dana bilo je mnogo natpisa o Lalatoviću u medijima, a on kaže da mu je krivo zbog toga jer je došao da unaprijedi fudbal u BiH, koliko je to u mogućnosti.

“Meni je jako krivo zbog toga. Ja ne čitam ništa, ali drugi mi kažu. Žao mi je kad to moj otac pročita, pa me nazove… Uznemirim se onda i mislim da to nije primjereno. Ja sam došao da unaprijedim fudbal u Bosni i Hercegovini koliko mogu. Dajem sve od sebe, cijenim kolege, igrače, novinare… Ne želim nikome da budem smetnja, ja ću se skloniti prvi put kad to Uprava i navijači budu željeli”, zaključio je Lalatović.

fkboracnenad lalatovic
KOMENTARI