Sport Centar

Lalatović: Ova liga je nevjerovatna jer svako može da osvoji titulu, a tamo kod mene to nije slučaj

Borac sutra u Bosanskom Novom igra svoj treći meč ove sezone u Premijer ligi BiH.

Lalatović: Ova liga je nevjerovatna jer svako može da osvoji titulu, a tamo kod mene to nije slučaj

Borac sutra u Bosanskom Novom igra svoj treći meč ove sezone u Premijer ligi BiH.

Odmjerit će Banjalučani snage s Igmanom iz Konjica, a utakmicu je na konferenciji za medije najavio Nenad Lalatović.

“Sigurno nas čeka teška utakmica. Igramo u pet popodne i biće jako vruće, a to zahtijeva da igrači daju više od 100 posto da bi se zabilježila pobjeda. Ja sam se sav oznojio dok sam došao na konferenciju za medije, a zamislite šta će biti sutra u 17h. Mojoj ekipi to ne odgovara, ali kako bude nama – tako će i njima. Ne smije da postoji nikakav alibi. Proalzim sada pored stadiona i jako mi je žao što još nisam odigrao utakmicu ovdje u Banjaluci. Sve utakmice smo gosti. Naravno da se ljepše osjećate kada spavate u svom stanu. Moja velika želja je bila da sve utakmice igramo ovdje zbog publike i atmosfere, a mislim da bi to bilo još bolje nego što je bilo dosad”, rekao je Lalatović na početku, a potom govorio o timu iz Konjica.

“Što se tiče Igmana, ja sam ih pogledao protiv Širokog Brijega. To prvo poluvrijeme su odigrali fenomenalno. Ovdje svaka ekipa ima kvalitet i to je nešto nevjerovatno. Protiv koga god igrate, ne smijete da se opustite jedne sekunde. Dolazim iz lige (Superliga Srbije) gdje sam 12 godina radio kao trener i nikad nisam dobio otkaz. Tamo nekad možete i da se opustite i kad vam neka ekipa dolazi, da kažete “Ovo ćemo sigurno da pobijedimo”. Ovdje nema opuštanja i uvijek imaš dozu pozitivne treme, pogotovo jer je Igman odigrao tu sjajnu utakmicu protiv Širokog. Široki je sada dao gol Želji u 95. minuti. Igman se još pojačao i doveo dva dobra igrača, te je to ekipa koju ne smijemo podcijeniti. Moramo uvezati niz utakmica s pobjedama da bi bili mirni u gornjem dijelu tabele. Mene raduje što svako svakoga može da pobijedi i to govori o kvaliteti lige.”

Neće moći Lalatović sutra računati na Nedeljka Piščevića i Aleksandra Subića.

“Krivo mi je da ne mogu da računam na Piščevića koji je povrijeđen, osjetio je bol u trbušnoom zidu. Ne mogu računati ni na Subića. Jovo Lukić se vratio, nije na sto posto, ali će konkurisati za mjesto u timu”, istakao je srbijanski trener.

U prošlom kolu je Borac savladao Posušje u gostima, pa je sada atmosfera u ekipi dosta bolja.

“Nismo imali tu sportsku sreću dosad, ali nismo je ni zaslužili kad smo napravili dva onakva penala protiv Farana. Sarajevo nas je pobijedilo, ali to je izvanredan tim i biće jedan od ozbiljnijih kandidata za titulu. Nismo tu nešto posebno nadigrani, poklonili smo im dva gola, a da smo uzeli bod bilo bi drugačije. Kao da igrači sami sebe pobjeđuju, a bilo je teško izaći iz te uvodne krize. Igrat ćemo sve bolje i bolje i izaći iz toga. Bilo bi dobro da vežemo tu drugu pobjedu. Već je bolja atmosfera nakon trijumfa u Posušju, a još bi bolja bila kao sutra slavimo”, kaže Lalatović.

Još jednom je hvalio izjednačenost timova u Premijer ligi BiH.

“Ova liga je nevjerovatna, svako svakog pobjeđuje. Ja sam to stalno komentarisao i dok sam bio u Srbiji. I stalno se mijenja šampion, što je izvanredno. Svako ovdje može da osvoji titulu, a kod mene tamo to nije slučaj.”

Govorio je i o izjavi Sergeja Jakirovića, koji je rekao da razumije probleme s kojim se suočava Lalatović.

“Polako se privikavam na ovu ligu i upoznajem mentalitet. Sve mi je novo ovdje. Trebalo je vremena i Jakiroviću, a Zrinjski sada bilježi sjajne rezultate. Znaju se u dušu i imaju puno kvalitetnih igrača. Mislim da će i moj Borac nakon godinu dana imati jedan pravi tim, a tek tada bi bilježili prave rezultate. Hvala kolegi na tome”, zaključio je Lalatović.

Utakmica Borac – Igman igra se u subotu od 17 sati.

fkboracnenad lalatovic
KOMENTARI