Sport Centar

KSBiH odgovorio Borcu: Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji

Pažnju bosanskohercegovačke javnosti proteklog vikenda privukla je završnica Prvenstva BiH u košarci za juniore.

KSBiH odgovorio Borcu: Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji

Pažnju bosanskohercegovačke javnosti proteklog vikenda privukla je završnica Prvenstva BiH u košarci za juniore.

Turnir je odigran u Banjaluci, a na kraju pobjedničkom timu nisu dodijeljene medalje i pehari.

Iz Borca su kao glavnog krivca za to označili Košarkaški savez BiH, a danas su se oglasili i iz krovne kuće bh. košarke. Oni kažu da su pehari uredno dostavljeni predsjedniku KK Borac Milanu Džajiću još u petak

“Povodom saopštenje Košarkaškog kluba Borac Banja Luka, u kojem je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine označen kao isključivi krivac zbog toga što na završnici Prvenstva BiH za juniore nisu dodijeljeni medalje i pehari, osjećamo obavezu da iznesemo tačne informacije o tome šta se zaista dogodilo.

Kao što je ranije bilo i najavljeno organizatoru turnira u dvorani Borik, medalje i pehari uredno su dostavljeni u petak, u 10 ujutro. Dakle, dva dana prije nego što su trebali biti dodijeljeni. Postoji i dokumentacija koja to potvrđuje, kao i dokaz da je sve uručeno na adresu Milanu Džajiću, predsjedniku KK Borac.

Zbog čega gospodin Džajić i odgovorni u KK Borac nisu medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KSBiH koje je bilo zaduženo da iste uruči ekipama na kraju završnog turnira za juniore, za nas je misterija.

U svim ostalim mjestima u kojima su proteklog vikenda organizovani turniri za mlađe kategorije – Tuzli, Jablanici i Brčkom – sve je prošlo u najboljem mogućem redu i delegat KSBiH je na kraju takmičenja uručio medalje i pehare. Prethodno su organizatorima turnira također dostavljeni, s tim da su u Tuzli, Brčkom i Jablanici, za razliku od KK Borac, medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KSBiH kako bi uopšte mogli biti dodijeljeni najboljim ekipama.

Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji, koja za cilj ima bacanje ljage na rad KSBiH, jer upravo u takvom maniru je napisano saopštenje KK Borac. Ironija je da upravo pomenuti klub snosi odgovornost za nedodjeljivanje medalja i pehara, jer je iste na vrijeme dobio, a nije postupio kako je trebalo, pritom još druge optužio i iskoristio priliku za obračun sa KSBiH.

U prilogu su otpremnica i prijemni list koji potvrđuje da su medalje i pehari uredno dostavljeni KK Borac, odnosno Milanu Džajiću”, piše u saopćenju KSBiH.

kkboracksbih
KOMENTARI