Sport Centar

Karabatić: Trenutak moje karijere desio se u Zagrebu, 15.000 Hrvata je bilo protiv nas

Trofejni rukometaš Nikola Karabatić neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali je i pored toga uspio da "zakuha" staro rivalstvo Hrvatske i Francuske.

Karabatić: Trenutak moje karijere desio se u Zagrebu, 15.000 Hrvata je bilo protiv nas

Trofejni rukometaš Nikola Karabatić neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali je i pored toga uspio da “zakuha” staro rivalstvo Hrvatske i Francuske.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena vodio je tokom prethodnih deceniju i po velike bitke sa Hrvatskom, i češće izlazio kao pobjednik, a gostujući uživo na HRT kazao je da mu je najdraža pobjeda u karijeri upravo protiv “kauboja”.

“Najdraža titula mi je ona na Svjetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj”, iskreno je uz osmijeh odgovorio Nikola Karabatić gostujući na hrvatskoj televiziji.

“Najdraži naslov osvojio sam usred Zagreba, u finalu SP-a pobijedili smo Hrvatsku, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene. Nikada to neću zaboraviti, to je najveći trenutak moje karijere. Mama i tata su bili u publici u zagrebačkoj Areni”.

Inače, na tom susretu Karabatić i nije blistao, dao je dva gola, ali je i to bilo dovoljno da ih “ućutka”.

Karabatić je inače rođen u Nišu, majka mu je Srpkinja i otac mu je Hrvat, a oboje su se bavili rukometom. Pošto je otac Branko dobio posao u Francuskoj, cijela porodica se preselila na zapad, a na kraju su braća Nikola i Luka odlučili da igraju za “trikolore”.

“Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije”, pričao je Karabatić.

Karabatić je sa Francuskom osvojio dva olimpijska, četiri svjetska i tri evropska zlata.

nikola karabatic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz