Sport Centar

Kalinić: Najviše su me inspirisali Stojaković i Gurović, oformili smo tim koji može da osvoji Euroligu

Nikola Kalinić je kao novi igrač Barcelone imao intervju za službenu stranicu.

Kalinić: Najviše su me inspirisali Stojaković i Gurović, oformili smo tim koji može da osvoji Euroligu

Nikola Kalinić je kao novi igrač Barcelone imao intervju za službenu stranicu.

Napočetku Kalinić se osvrnuo o početku svoju karijere.

“Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem”, kazao je Kalić.

“Košarka je moj alter ego. Uvek pokušavam da ostavim sve na terenu. Uživam dok igram. Ovaj sport mi je donio mnogo toga dobro, uspomena, prijatelja, novca… Dokle god budem osjećao ljubav, nastaviću da igram. Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam “prljav posao”, borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima, a sada mislim da sam kompletniji igrač”, istakao je novi igrač Barcelone.

Kalinić je naglasio da ima veliko poštovanje prema treneru Barselone Šarunasu Jasikevičijusu.

“On je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su nevjerovatne. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima”, kazao je Kalinić.

Barcelona je dovela nekoliko pojačanja ovo ljeto pored Kalinića a to su Oskara Da Silva, Jana Vesely, Mike Tobey i Thomasa Satoransky

“Klub je odradio veliki posao ovog ljeta sa dovođenjem pojačanja. Mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Euroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije”, zaključio je Kalinić.

barcelonanikola kalinic
KOMENTARI