Sport Centar

Jedan od Džekinih omiljenih saigrača: Kolarov objavio kraj karijere i planove za budućnost

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov odlučio je završiti igračku karijeru.

Jedan od Džekinih omiljenih saigrača: Kolarov objavio kraj karijere i planove za budućnost

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov odlučio je završiti igračku karijeru.

Ipak, to neće značiti i potpuni oproštaj od fudbala.

Oduvijek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio da ostvarim ono što je oduvijek bio moj san“, rekao je Kolarov.

On je otkrio čime planira da se bavi nakon igračke karijere.

Dolazim do kraja ove faze u svom životu osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom “drugom” životu u svijetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije u Koverćanu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta“, zaključio je srbijanski fudbaler.

Kolarov je prošlu sezonu proveo u Interu, a prije toga je igrao za Romu, Manchester City, Lazio, OFK Beograd, Čukarički. Zanimljivo da je u tri kluba bio saigrač našeg Edina Džeke, s kojim ga veže veliko prijateljstvo.

U nacionalnom dresu Srbije odigrao je 94 utakmice u periodu od 2008. do 2010. godine, a 11 puta se upisao u strelce.

On je zahvalio svima na saradnji tokom igračke karijere.

Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. Najprije svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsjednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vrijedno su radili iz drugog plana“, dodao je Kolarov.

aleksandar kolarovedin dzeko
KOMENTARI