Sport Centar

Jakirović potvrdio: Veliko pojačanje Zrinjskog steklo pravo nastupa u Premijer ligi BiH

Fudbaleri Zrinjskog su danas u Mostaru odigrali prijateljsku utakmicu protiv Šibenika.

Jakirović potvrdio: Veliko pojačanje Zrinjskog steklo pravo nastupa u Premijer ligi BiH

Fudbaleri Zrinjskog su danas u Mostaru odigrali prijateljsku utakmicu protiv Šibenika.

Plemići su uspjeli sa minimalnih 1:0 savladati ovog hrvatskog prvoligaša, a izjavu je nakon utakmice dao trener Sergej Jakirović.

“Odigrali smo dobru utakmicu i podijelili minutažu rekonvalescentima i onima koji manje igraju u prvenstvu. Bila im je to šansa da se nametnu i bilo je dobro. Lijepo smo rano pogodili i tako otvorili utakmicu, imali još nekoliko šansi, a možda je malo “štekao” zadnji pas. Vjerovatno je i zbog terena koji se isušio, pa je puno skakala lopta. Nismo njima puno dozvolili, osim prilike Topića”, rekao je Jakirović.

Strijelac je bio Dragan Juranović, koji je jako dugo imao problema s povredom i već osam mjeseci nije igrao na visokom nivou.

“Sigurno da će mu značiti. Vrijedno trenira i volio bih da to bude još bolje, a teško se vratiti nakon osam mjeseci pauze. Može “dati ruke” jedno poluvrijeme, a volio bih da bude onaj stari”, istakao je Jakirović.

Reprezentativna pauza je Zrinjskom stigla u pravom trenutku, pošto će poslužiti igračima da se odmore nakon gustog rasporeda.

“Bilo je to potrebno. Hvatamo neki novi zalet, napravićemo još dva dobra treninga i poslije ćemo se regenerirati. Zato je bitna ova utakmica jer nam je svaki igrač važan. Nije to nikakva floskula jer imamo devet utakmica u manje od 30 dana i biće prostora za sve”, dodao je strateg Plemića.

Zaigrao je danas i nigerijski veznjak Abdul Zubairu, koji je u Zrinjskom preko mjesec, ali tek je sada riješena papirologija i moći će igrati i zvanične utakmice.

“Dobio je radnu dozvolu i danas se dobro pokazao. Publika to odmah prepozna, jak je na lopti, može igrati pod pritiskom, jako je pokretljiv i daće nam dodatnu kvalitetu. Tičinović je imao problema mjesec, a sada se vratio i naša je snaga kad je Mario na nivou”, zaključio je Jakirović.

hskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI