Sport Centar

Jahić: Biće dosta zaokreta i teških odluka, ali moramo napraviti rezove da bi bilo bolje

Mladi stručnjak Adnan Jahić ove sedmice je i zvanično preuzeo klupu tuzlanske Slobode i postao šef stručnog štaba.

Jahić: Biće dosta zaokreta i teških odluka, ali moramo napraviti rezove da bi bilo bolje

Mladi stručnjak Adnan Jahić ove sedmice je i zvanično preuzeo klupu tuzlanske Slobode i postao šef stručnog štaba.

Jahić je povodom toga govorio u intervjuu za zvaničnu stranicu kluba s Tušnja, a prisjetio se početaka svoje trenerske karijere. Jedan od najzaslužnijih ljudi za to što je Jahić krenuo u trenerske vode je Milenko Bošnjaković.

“Bio sam tu sezonu u Slavenu iz Živinica, gdje me trenirao Milenko Bošnjaković, koji mi je govorio da sam lider i da mogu postati dobar trener. Ja sam tada u 32. godini prekinuo igračku karijeru i postao trener, te cijelu sezonu vodio Slaven u Prvoj ligi FBiH”, rekao je Jahić i dodao:

“To mi je period gdje sam se baš okalio kao trener. U Slobodu sam se vratio 2019. godine kad je došla trenutna Uprava, a ja sam dobio mjesto trenera kadeta. Od tada sam uveo neki novi sistem treniranja, napravio izuzetnu selekciju i mislim da je ta kadetska selekcija igrala najljepši fudbal u državi.”

Potom je otkrio kako je došlo do toga da postane trener Slobode.

“Dobio sam poziv od člana Upravnog oboda Nine Džambića, gdje mi on kaže: “Jaha, ti si trener”. Nisam se tome nadao jer domaći trener teško može dobiti šansu, pogotovo ako je mlad. Ja jesam mlad, ali sam se dosta puta u životu opekao i dosta sam toga naučio. Nisam mogao odbiti taj poziv. Osjećam da mogu i da ću ubaciti energiju u ovaj tim. Biće dosta zaokreta, teških odluka, ali moramo napraviti rezove kako bi bilo bolje”, rekao je Jahić.

Obećao je disciplinu u ekipi i borbu na terenu, te je rekao da se novi igrači neće dovoditi reda radi, samo kako bi popunili broj mjesta u ekipi.

Dres Slobode ne može nositi svako i dođe period kada morate praviti selekciju igrača. Voljeli bi svi da imamo 20 najboljih igrača u državi, ali to je teško. Ono što je dobro, jeste da imamo naš Omladinski pogon i naš izvor svega. Mislim da bi svima trebala biti čast da nose dres Slobode. Znamo šta je ovaj klub značio u bivšoj Jugoslaviji… Trebat će nam ovu polusezonu dosta podrške. Spreman sam da 24 sata radim za Slobodu, dat ću maksimum i hvala ljudima koji su mi dali šansu. Mogu obećati disciplinu i borbu na terenu. Igrači koji dođu ovdje neće doći da popune broj. Doći će oni za koje ja budem garantovao”, zaključio je Jahić.

adnan jahicfksloboda
KOMENTARI