Sport Centar

Iz savez Velsa ljuti na FIFA-u: Rečeno je da će ovo biti gostoljubivo Svjetsko prvenstvo

Direktor nogometnog saveza Walesa Noel Mooney kritizirao je FIFA-u i poručio kako je prijetnja igračima žutim kartonima zbog nošenja kapitenske trake s oznakom One Love "užasna" odluka.

Iz savez Velsa ljuti na FIFA-u: Rečeno je da će ovo biti gostoljubivo Svjetsko prvenstvo

Direktor nogometnog saveza Velsa Noel Mooney kritizirao je FIFA-u i poručio kako je prijetnja igračima žutim kartonima zbog nošenja kapitenske trake s oznakom One Love “užasna” odluka.

Podsjetimo, reprezentacija Walesa, odnosno njezin kapetan Gareth Bale trebao je nositi traku kako bi promicao inkluzivnost, kao što je želio učiniti Harry Kane iz Engleske te nekoliko drugih igrača.

No FIFA je zaprijetila sportskim sankcijama pa su reprezentacije od toga odustale. Među njima je i Wales, koji je pak postavio dugine boje u svojem trening-kampu u Kataru. “Mjesecima se znalo da ćemo oko ruke nositi traku One Love. Takva odluka FIFA-e je jeftina i niska. Stvarno smo razočarani”, rekao je Mooney za ITV.

“Poručili smo FIFA-i koliko smo bijesni zbog ove odluke, koja je bila užasna. Razumijem zašto su mnogi uzrujani što nismo imali traku One Love, ali nismo mogli od Balea tražiti da dobije žuti ili crveni karton na svom prvom svjetskom prvenstvu”, dodao je Mooney.

“Svako ko misli da igrač može tek tako dobiti crveni karton, zapravo ne razumije psihu profesionalnog sportaša kojeg čeka najveći trenutak u životu. Nismo odustali, morali smo razmotriti kaznu koju bismo dobili. Rekli smo da ćemo prihvatiti novčanu kaznu ili kakve god sankcije, ali druga je stvar kada su se okrenuli sportskim sankcijama koje bi spriječile naše igrače da igraju”, izjavio je.

Mooney je kritizirao FIFA-u i zbog navijača i osoblja navodno prisiljenog skinuti kape duginih boja prilikom ulaska na stadion. “Bio sam na stadionu kad su mi počele stizati poruke u kojima je pisalo da su ljudima skidali kape, vezice s cipela i narukvice.

Ne možete to ni zamisliti. Rečeno je da će ovo biti inkluzivno, toplo, gostoljubivo svjetsko prvenstvo. Nisam to vidio. Tražim pojašnjenje o tome da se našim navijačima skidaju kape, to je jednostavno užasno.

Tražili smo od FIFA-e da nam se javi s pojašnjenjem o utakmici s Iranom tako da naši navijači mogu nositi što žele. Oduzet im je glas, a igračima je oduzeta traka. Duboko smo razočarani. Ovo je težak trenutak za nas jer mislimo da bi ljubavna poruka inkluzivnosti bila važna”, poručio je Mooney.

fifasvjetsko prvenstvo u kataruwales
KOMENTARI