Sport Centar

Istekao mu ugovor sa Crvenom Zvezdom: Dejan Davidovac potpisa za CSKA Moskvu

Miško Ražnatović je potvrdio dolazak Davidovca u Moskvu.

Istekao mu ugovor sa Crvenom Zvezdom: Dejan Davidovac potpisa za CSKA Moskvu

Miško Ražnatović je potvrdio dolazak Davidovca u Moskvu.

Dejan Davidovac odlazi iz Crvene zvezde, a njegov novi klub je CSKA Moskva. Na dan kada je nagovješteno i da bi krilni košarkaš crveno-bijelih mogao u Bayern, na društvenim mrežama se isprva pojavila glasina da je dogovorio uslove selidbe u Moskvu, u tim za koji od 2020. igra srpski centar Nikola Milutinov, prenosi MONDO.

Nedugo potom, tu informaciju je potvrdio agent Miodrag Ražnatović, čime je zvanično potvrđeno da je ljubimac navijača Zvezde napustio klub. Nezvanično, navodi se da je njegova plata u Rusiji 800.000 eura po sezoni.

Transfer je potvrdio i moskovski klub i naveo da je Davidovac potpisao ugovor na 1+1 godinu.

“Dejan je svestran igrač koji može da igra na nekoliko pozicija. Njegov osnovni kvalitet su visok IQ, sposobnost dodavanja i širenja odbrane. Može da bude krilo koje dribla, napada i dodaje. Igrajući Evroligu sa Zvezdom pokazao je da je timski igrač, da nije sebičan i da voli da se nosi sa odbrambenim i visokim igračima. Želim mu da uspješno ispuni svoju ulogu u našem sistemu i našem klubu”, poručio je trener CSKA Emil Rajković.

Oglasio se i sam Davidovac koji je u izjavi za klupski sajt CSKA rekao da mu je drago što će nastaviti srpsku tradiciju u moskovskom klubu.

“Veoma mi je drago što sam došao u legendarni CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i drago mi je što je moj prvi klub vani klub sa takvom reputacijom. Čast mi je da nastavim srpsku tradiciju u CSKA nakon takvih imena kao što su Ivković, Krstić, Teodosić… Bićemo vrlo motivisani da sljedeće godine vratimo trofej VTB lige”, rekao je Davidovac.

cska moskvadejan davidovac
KOMENTARI