Sport Centar

Iordanescu: Trebali smo pobijediti BiH i u Zenici, neću dati ostavku jer sam imao dosta pehova

Rumunija je sinoć na svom terenu u Bukureštu sa 4:1 savladala Bosnu i Hercegovinu, ali ni to je nije spasilo ispadanja iz Lige B Lige nacija.

Iordanescu: Trebali smo pobijediti BiH i u Zenici, neću dati ostavku jer sam imao dosta pehova

Rumunija je sinoć na svom terenu u Bukureštu sa 4:1 savladala Bosnu i Hercegovinu, ali ni to je nije spasilo ispadanja iz Lige B Lige nacija.

OKončali su Rumuni takmičenje kao posljednji u grupi i u narednoj sezoni igrat će Ligu C.

Iako cjelokupna rumunska javnost traži otkaz selektora Edija Iordanescua, on je u izjavi nakon utakmice odbacio tu mogućnost.

Rekao je da razvoj rumunske ekipe daje nadu i zaključio da je ispadanje uzrokovano rezultatima iz juna, kada, kako smatra, Rumunija nije imala sreće.

“Momci su u ovoj akciji izgledali gotovo kao ekipa koja nakon mnogo godina može doći do završnog turnira. Ono što je bilo kompromitirano, kompromitirano je u junu, s četiri utakmice u 11 dana, ali i tada smo mogli do više bodova, a posebno mislim na utakmicu s Bosnom. Nažalost, dvoboj s Crnom Gorom nas je srušio”, rekao je Iordanescu.

“Ako pogledamo poredak, tužni smo, ako pogledamo što je bilo tokom ovog okupljanja, gdje smo zaslužili šest bodova, na timsku igru, na duh, mislim da je ekipa dala snažnu poruku da ima karakter i ima budućnost”, dodao je on.

Nastavio je i nakon toga govoriti o nesreći, koja mu je, čini se, glavni krivac za ispadanje.

Mislim da sam imao dosta pehova. Nedostajali su mi važni igrači u važnim trenucima. Od početka smo ostali bez igrača koje nismo željeli izgubiti, Ianisa i Nicua Stanciua. Vidjeli ste kako izgleda rumunski tim s Nicuom. Drago mi je zbog povratka Nicua, drago mi je zbog povratka Băluțăa, Cordee, Nedelcearua… Reprezentacija može podići nivo igre, mislim da im je trebao dizanje morala što su večeras i dobili”, istakao je selektor Rumunije.

Kaže da je Rumunija trebala pobijediti i u Zenici, kada je BiH slavila sa 1:0.

“Mislim da smo po utakmicama zaslužili više. Mislim da smo trebali imati dvije pobjede, sa Finskom i sa Bosnom ranije, koje smo zaslužili bez poklona i mislim da smo mogli donijeti više bodova. Samo nesreća i nedostatak inspiracije učinili su da ih ne donesemo. Da smo dobili barem jedan bod od Bosne i još dva boda od Finske, drugačije bismo razgovarali”, tvrdi Iordanescu.

Na kraju je dodao da je odluka na Fudbalskom savezu Rumunije, ali da on želi ostati selektor reprezentacije.

edi iordanescurumunija
KOMENTARI